X, tamamen ücretli oluyor! 2 ülkede uygulama başladı: Para ödemeyen sadece gönderi okuyabilecek

X yani eski adıyla Twitter, 2 ülkede tamamen ücretli oldu. Botlarla mücadele amacıyla yapıldığı belirten uygulama kapsamında, yıllık ücret alınacak ve bu ücreti ödemeyen kullanıcılar X üzerinde sadece paylaşılan gönderileri okuyabilecek.

Popüler sosyal medya platformu X, yani eski adıyla Twitter, Elon Musk'ın satın almasıyla birlikte yeni bir döneme girmişti.

Son alınan karara göre X, 2 ülkede tamamen ücretli hale getirildi. Yeni Zelanda ve Filipinler'de test edilmeye başlanan bu sistemde kullanıcılardan sembolik bir şekilde yıllık 1 dolar ücret talep edilecek. Elon Musk'a göre botlarla mücadele etmenin tek yolu semboil de olsa kredi kartı kullanımı ile para toplamaktı.

Bu sistemin kısa zamanda tüm dünyada uygulanması bekleniyor.

1 DOLAR ÖDEMEYEN GÖNDERİ PAYLAŞAMAYACAK

Yeni Zelanda ve Filipinler'de uygulamaya giren sistemde, kullanıcılar X üzerinde temel özellikleri kullanabilmek için yıllık 1 doları ödemek zorunda. Önrek vermek gerekirse X hesabı olan bir kullanıcı gönderileri okuyabilecek fakat gönderi paylaşmak veya yorum yapmak istiyorsa bu 1 dolarlık ödemeyi yapmak zorunda. X Premium aboneliği kapsamındaki ekstra özellikler için yine abonelik satın alınması gerekecek.

X tarafından "Not a bot" olarak adlandırılan yeni sistemde, X hesabı açan kullanıcı, önce telefon numarasını doğrulayacak. Ardından da kredi kartı bilgilerini girerek, 1 dolarlık ödeme yapacak. X, söz konusu ülkelerde bot hesap sayısının nasıl değiştiğine ilişkin veri paylaşacağını da söyledi. Eğer bu sistem başarılı olursa tüm ülkelere yayılacak.

Borsa günü yükselişle tamamladı! İşte günün en çok işlem gören hisse Kuvvetli yağışa dikkat! Yurt geneli hava durumu raporu yayınlandı! Deprem bölgesi hava durumu raporu yayınlandı! İşte 11 ilde hava durumu
Sonraki Haber