Yabancı yatırımcı 4 haftada 1.3 milyar dolarlık hisse sattı

Yabancı yatırımcı hisse senedi portföyü 542 milyar dolar daha azaldı. Son dört haftada yabancı yatırımcının hisse senetlerinden çıkışı 1,3 milyar dolar olurken, borsadaki limoni havayı özetledi. Öte yandan yine 7 Haziran ile biten haftada, yabancının benzer miktarda devlet iç borçlanma senedi (DİBS) de aldığı görüldü. Mart sonuna göre bakılırsa yabancının DİBS portföyü 8,1 milyar dolar artış kaydetti. İşte detaylar...

TL ve TL cinsi yatırım araçlarına ilgi artarken, dolarizasyon eğilimi azalırken, TCMB rezerv biriktirmeye devam ederken, USDTRY kuru ise 32,30 seviyesinin hemen altında dün de sakin bir eğilim kaydetti. TL referans faiz dünü %49,40 seviyesinde tamamlayarak son üç haftanın dibine geriledi. Bu arada TL piyasada yeniden bollaştı. Türkiye'nin yabancı indinde risklerini yansıtan 5 yıl vadeli CDS risk primi 260 baz puan etrafında dar ve sakin bir seyir izlemeye devam ederken, 10 bin endeks seviyesinden zıplayan BIST100 endeksi dünkü günü %2,2 yükselişle 10,391 puan seviyesinden tamamladı. 10 bin endeks seviyesinin altında olası bir kapanış durumunda zarar kes uygulayarak hisse senetlerinde özellikle de endeksi sürükleyen bankacılık hisselerinde pozisyon artırılabilir. Dünkü yükselişte ayrıca uzun bayram tatilinin getirdiği takas avantajı ve dün akşam saatlerinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in hisse senetlerine yönelik işlem vergisi konusunun ertelendiği yönünde açıklaması etken oldu.

Türkiye'nin taraftar haritası belli oldu: İşte il il şaşırtan o tablo! Türkiye'nin konuştuğu baba ile ilgili acı haber geldi! Real Madrid Barcelona şifresiz canlı izle linki! Canlı yayın anlatımı Kerem Aktürkoğlu sonrası G.Saray'ın elinden bir yıldız daha kaçıyor Tedbirinizi alın! Kuvvetli yağış, kar ve karla karışık yağmur geliyor TUSAŞ saldırısına destek veren şahıs TUSAŞ'ta eğitim almış!