Yahya Sinvar öldürüldü mü? Hamas: Ölmüş olduğuna dair işaretler var

İsrail ordu sözcüsü, "Hamas lideri Sinvar'ı öldürmüş olabiliriz." iddiasında bulundu. Hamas kaynakları da Sivar'ın şehit olduğuna dair işaretlerin olduğunu bildirdi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne düzenlendiği saldırıda Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar'ın "öldürmüş olma ihtimalini" araştırdığını açıkladı. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, Gazze'deki saldırıda 3 Filistinlinin öldürüldüğü belirtildi.

Açıklamaya göre, İsrail ordusu ve İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet (Şabak), saldırıda ölen 3 Filistinliden birinin Sinvar olup olmadığı ihtimalini araştırıyor ve kimlikler henüz doğrulanamadı.

Söz konusu saldırının gerçekleştirdiği binada İsrailli esirlerin olduğuna dair bir işaretin de olmadığı aktarıldı.

Öte yandan Hamas'tan henüz, İsrail ordusunun değerlendirmesine ilişkin bir açıklama yapılmadı.

İSRAİL MEDYASI: SİNVAR'A ÇOK BENZİYOR

İsrail medyasından Channel 12 haberinde, İsrail askerlerin bir binanın zemin katındaki bir grup Hamas üyesine ateş açtığını bildirdi. Daha sonra binaya girdiklerinde, ölen Hamas üyelerinden birinin Sinvar'a "çok benzediğini" fark ettiler.

İsrail kanalı, kesin bir kimlik tespitinin birkaç saat sürmesinin beklendiğini söylüyor. Üç cesedin DNA testi için götürüldüğü aktarıldı.

Üst düzey bir İsrailli yetkili, İsrail medyasına yaptığı açıklamada, güvenlik teşkilatının mevcut değerlendirmesine göre, IDF tarafından öldürülen kişinin Hamas lideri Yahya Sinvar olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

HAMAS: İŞARETLER ÖLDÜĞÜNÜ GÖSTERİYOR

Hamas kaynakları, Hamas lideri Yahya Sinwar'ın İsrail'in Gazze Şeridi'nde düzenlediği bir operasyonda ölmüş olabileceğine dair işaretler olduğunu ifade etti.

Öte yandan, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyinde düzenlediği operasyonda şehit olduğu iddia ediken Hamas lideri Yahya Sinvar'ın son görüntüsü ortaya çıktı. İsrail dronu tarafından görüntülenen Sinvar'ın, sağ kolundan yara aldığı, muhtemelen enkazın tozundan korunmak için yüzüne bandana sardığı ve İHA'yı fark ettiği görülüyor.

Zaharova'dan Rutte'ye tepki: Batı'nın yamyamlık refleksleri hala güçlü 18 Ekim 2024 akademik kadro ilanları Resmi Gazete'de 18 Ekim 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı!
Sonraki Haber