Yaptığını "ekmek parası" diye savundu!

Türkiye'de 2018 yılında da binlerce dolandırıcılık vakası yaşandı. Özellikle de dolandırıcıların sıklıkla vatandaşların kredi kartı ve hesap bilgilerini kopyalamak için oluşturulan gerçeğinden farksız banka siteleriyle dolandırıcılık yılın son gününde adeta zirve yaptı. Çok sayıda bankanın logo ve görseli ile oluşturulan sahte hesaplarla vatandaşı tuzağa düşürmek için paylaşımlarda bulunan dolandırıcılar kendilerini deşifre edenlere verdiği cevap ise "ekmek parası" oldu.

Milyonlarca insan iyi bir temenni ile yeni bir yıla girmenin heyecanını yaşarken dolandırıcılar da 31 Aralık'ı fırsata çevirmek için boş durmadı.

Yeni yıla saatler kala özellikle sosyal medya üzerinden çok sayıda bankanın logo ve görsellerini kullanarak paylaşımda bulunan dolandırıcılar ağına düşürdükleri vatandaşların kart bilgilerini kopyalamaya çalıştı.

DEVLETİN KURUMLARINI ARACI ETTİLER
Özellikle Twitter üzerinden hareket eden malum kişilerin bankaların yanı sıra e-devlet, Merkez Bankası ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) gibi ciddi kurum ve platformları da kendilerine aracı ettiği görüldü.


AİDAT VE MASRAFLAR İÇİN İADE VAADİ
Logo ve kurumsal renkler ile bankaları birebir kopyalayarak kendilerine gönderiler hazırlayan dolandırıcılar, paylaşımlarda dikkat çekmek için ise kart aidatı ve kredi dosya masraflarının iadesine yönelik vaatlerde bulundu.

BANKALARI BİREBİR KOPYALADILAR
Logo ve kurumsal renklerin yanı sıra söz konusu kurum ve bankaların internet uzantılarına benzeyen domainler ile vatandaşın güveni kazanılırken, hazırlanan postlara tıklanması halinde açılan sayfa üzerinden iade yapılması istenen kredi kartlarına ilişkin özel bilgiler isteniyor.

PARAVAN EKRANLAR ÜZERİNDEN ELE GEÇİRİYORLAR
Vatandaşı mağdur eden süreç ise bu noktadan itibaren başlıyor. Paravan ekranlar üzerinden girilen bilgiler doğrudan dolandırıcıların eline geçmiş oluyor.

DEŞİFRE OLUNCA ‘EKMEK PARASI’ DEDİ
Sosyal medyada çok sayıda kişi sponsorlu olarak çıkılan bu yöndeki ilanları deşifre etti. Kimi yüzsüz dolandırıcılar ise deşifre olunca işi iyice abartarak bu tarz paylaşımları hangi amaçla yaptıklarını açık açık yazmaktan da çekinmedi. Bir dolandırıcı yaptığı sahtekarlığı ekmek parası olarak yorumlaması ise pes’ dedirtti.

Halk TV Sahibi Cafer Mahiroğlu Kimdir, Kaç yaşında, Nereli? Serveti! TFF'nin başına Mesut Özil mi geçiyor? Boğaz'da denize düşüp kaybolan 2 gencin kimlikleri belli oldu!
Sonraki Haber