Yasaklanan Köpek Irkları Kurultayından psikolojik test zorunluluğu önerisi çıktı!

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi tarafından gerçekleştirilen Yasaklanan Köpek Irkları Kurultay’ının sonuç bildirgesi yayımlandı. Yayınlanan bildirgede “Tüm köpek sahipleri için ve özellikle gücü açısından riskli kabul edilen köpek ebeveynleri için psikolojik test zorunluluğu getirilmelidir” vurgusu yapıldı.

Yasaklanan Köpek Irkları Kurultayı'nın sonuç bildirgesinde, “Tüm köpek sahipleri için ve özellikle gücü açısından riskli kabul edilen köpek ebeveynleri için psikolojik test zorunluluğu getirilmelidir” vurgusu yapıldı. Köpeklerdeki agresyonun genetikte yer almadığı ve hiçbir köpek ırkının doğuştan saldırgan ya da tehlikeli olmadığı vurgulandı.

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi tarafından İstanbul Barosu Merkez Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Yasaklanan Köpek Irkları Kurultay’ının sonuç bildirgesi yayımlandı. Kurultay’a İstanbul Tarım Orman Müdürlüğü, İstanbul İlçe Belediyeleri, Türkiye Baroları, Üniversitelerin Veterinerlik Fakülteleri, sivil toplum kuruluşlarından, hayvan hakları aktivistlerinden katılım sağlandı. Kurultay’da söz alan konuşmacılar, yasaklanan köpek ırkları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

''HAYVANLARIN SALDIRGAN HALE GELMESİNİN SEBEBİ İNSAN KAYNAKLIDIR''

Köpeklerdeki agresyonun genetikte yer almadığı ve hiçbir köpek ırkının doğuştan saldırgan ya da tehlikeli olmadığının vurgulandığı konuşmalarda, “Hayvanların saldırgan hale gelmesinin sebebi insan kaynaklıdır” denildi. Bildirgede “Tüm köpek sahipleri için ve özellikle gücü açısından riskli kabul edilen köpek ebeveynleri için psikolojik test zorunluluğu getirilmelidir” vurgusu yapıldı.

HAPSEDİLMEMELİ,AYRI BAKIM EVLERİNE ALINMALI!

Ayrıca yasaklı ırkların barınaklara hapsedilmek yerine acilen gönüllüler yönetiminde oluşturulacak bakım evlerine alınması gerektiği vurgulandı.

Tunceli ve Ovacık'a neden kayyum atandı, sebep ne? Bu hafta yatırım araçlarının performansı nasıldı? Tunceli ve Ovacık belediyelerine kayyum atandı
Sonraki Haber