Yaz aylarında yıpranan saç nasıl canlandırılır? İşte yıpranan saça özel beslenme ve bakım önerileri...

Saçta Yaz Tahribatını Gideren Kürler

Yaz aylarında güneş, deniz ve havuz suyu gibi faktörler saçlarımıza oldukça zarar verebilir. Bu hasarı onarmak ve saçlarımızın canlılığını geri kazanmak için evde kolayca hazırlayabileceğimiz bazı kürler ve bakım yağları var:

1. Yoğurt ve Bal Kürü:

2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı bal
Yoğurt ve balı bir kapta karıştırın ve saçlarınıza sürün. 20 dakika beklettikten sonra ılık suyla yıkayın. Bu kür saçlarınızı nemlendirir ve yumuşatır.

2. Avokado ve Muz Kürü:

Yarım avokado
1 adet muz
Avokado ve muzu ezip püre haline getirin ve saçlarınıza sürün. 30 dakika beklettikten sonra ılık suyla yıkayın. Bu kür saçlarınızı besler ve onarır.

3. Zeytinyağı ve Yumurta Kürü:

2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta sarısı
Zeytinyağı ve yumurta sarısını bir kapta karıştırın ve saçlarınıza sürün. 1 saat beklettikten sonra ılık suyla yıkayın. Bu kür saçlarınızı güçlendirir ve parlaklık verir.

4. Elma Sirkesi ve Su Kürü:

2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 su bardağı su
Elma sirkesini ve suyu bir şişede karıştırın. Saçlarınızı yıkadıktan sonra bu karışımı saçlarınıza dökün ve durulamadan kurumaya bırakın. Bu kür saçlarınızı parlatır ve kepeği önler.

5. Aloe Vera Jeli Kürü:

2 yemek kaşığı aloe vera jeli
Aloe vera jelini saçlarınıza sürün ve 30 dakika beklettikten sonra ılık suyla yıkayın. Bu kür saçlarınızı nemlendirir ve yatıştırır.

Kürleri Uygularken Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Kürleri uygulamadan önce saçlarınızın temiz ve kuru olduğundan emin olun.
Kürleri saç diplerinize ve uçlarınıza masaj yaparak sürün.
Kürleri saçlarınızda belirtilen süreden fazla bekletmeyin.
Kürleri haftada 1-2 kez uygulayabilirsiniz.
Herhangi bir alerjik reaksiyon olursa kürleri kullanmayı bırakın ve bir doktora danışın.

"Türkiye'nin nefretlik ailesi" ile ilgili yeni iddia İşte 19 Eylül 2024 güncel altın fiyatları Aniden oluşabilir... Risk haritası güncelleniyor! Meteorolojiden birçok il için kuvvetli yağış uyarısı! Akaryakıtta tabelalar değişti! İşte güncel fiyatlar Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve altında son durum