YDS hangi tarihte gerçekleşecek?

Yabancı Dil Sınavı (YDS) başvuruları geçtiğimiz günlerde başladı ve başvuruların son gününe gelindi. Yabancı dil seviyelerini tespit etmek veya YDS puanı koşulu olan kurumlara kanıtlamak isteyen birçok aday, YDS sınavının başvurusu konusunda araştırmalar yapıyor. Peki YDS hangi tarihte gerçekleşecek? Detaylar haberimizde...

YDS başvuruları için son gün geldi! YDS başvuru ücreti hangi bankaya yatırılacak ve ne kadar? YDS için son başvuru günü geldi. Akademik kariyer için adayların bu sınavdan iyi bir skor elde etmeleri gerekiyor. Bankalara ücretlerini ödeyenlerin internet üzerinden ÖSYM’nin resmi sitesine girerek YDS başvurularını tamamlamaları gerekiyor.

YDS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

9 Eylül 2018 günü düzenlenecek olan 2018 YDS Sonbahar dönemi sınavı için başvuru klavuzu da yayınlandı.YDS başvuru ücreti bu sene 100 lira olarak belirlendi.

YDS BAŞVURU ÜCRETİ HANGİ BANKALARA ÖDENECEK?

Ödeme Yerleri:Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; İNG Bank’ın tüm şubeleri, internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

YDS PUANLANDIRMA SİSTEMİ

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,
90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,
80 – 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,
70 – 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,
60 – 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,
50 – 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi
olarak kabul edilir.

ÖSYM
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, kısaca ÖSYM, yükseköğretim programlarına girmek için başvuran adaylar arasından, başarılı olma olasılıkları diğerlerinden daha yüksek olanları seçerek bu programlara yerleştirmek amacı ile 1974 yılında kurulmuş olan devlet kurumudur. Merkezi Ankara'da bulunur.

Kurum ilk olarak 22 Kasım 1974 tarihinde, Üniversitelerarası Kurul tarafından, 1750 sayılı Üniversiteler Kanununun 52. Maddesine göre, "Üniversitelerarası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÜSYM)" adıyla kuruldu. 1981 yılında yürürlüğe giren 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) bağlanarak" Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)" adını almıştır.

ÖSYM'nin görevleri 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 10. Maddesinde şu şekilde belirlenmiştir:

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, Yükseköğretim Kurulunun tespit ettiği esaslar çerçevesinde yükseköğretim kurumlarına öğrenci alınması amacıyla sınavları hazırlayan ve yapan, öğrenci isteklerini de göz önünde tutarak Yükseköğretim Kurulunun tespit ettiği esaslara göre değerlendiren, öğrenci adaylarının yükseköğretim kurumlarına yerleştirilmesini sağlayan ve bu faaliyetlerle ilgili araştırmalar ve diğer hizmetleri yapan Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na bağlı bir kuruluştur.

Ipswich Manchester United canlı maç izle beIN Sports 3 şifresiz canlı TFF Başkanı Hacıosmanoğlu istifa mı etti? Beşiktaş - Göztepe | Canlı maç anlatımı
Sonraki Haber