Yeni Asya Gazetesi kimin? Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz ve 15 şüpheliye FETÖ gözaltısı

İstanbul'da Yeni Asya isimli gazetenin genel yayın yönetmeni Kazım Güleçyüz'ün de aralarında bulunduğu 15 şüpheli, FETÖ elebaşı Gülen'in ölümü sonrası propaganda yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

This browser does not support the video element.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu koordinesinde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in ölümü sonrası sosyal medya platformlarında örgüt propagandası yapanlara yönelik operasyon düzenlendi.

Ekipler, örgütün askeri yapılanması içerisinde eylem ve faaliyet yürüttüklerine dair ifade ve teşhis beyanları bulunan, gizli haberleşme yöntemi olan "Bylock" kullanan, ankesörlü telefonlarından aranarak örgüt mensuplarıyla iletişime geçen, örgüt evlerinde kalan, sohbet ve toplantılara katılan, güncel yapılanma içerisinde yer alan 13 şüphelinin kimlik ve adreslerini tespit etti. Şüphelilerden 11'i düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

X HESABINI KAPATTI

FETÖ elebaşı Gülen'in ölümünün ardından sosyal medya platformlarında örgüt propagandası yaptıkları öne sürülen ve Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz'ün de aralarında olduğu 4 şüpheli yakalandı.

İstanbul, Bursa ve Manisa'daki bazı adreslere eş zamanlı yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 15 şüpheli işlemleri için emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Güleçyüz'ün x hesabından yaptığı taziye paylaşımında FETÖ elebaşı için "Fethullah Gülen de imtihan dünyasından berzah âlemine göçmüş. Hakkındaki iddiaların hesabı artık öbür tarafta görülecek. Bu iddialar gerekçe gösterilerek yapılan ve nice insanın mağduriyetine sebep olan hukuksuzlukların son bulması dileğimizi bir kez daha tekrarlayarak, Allah rahmet ve adaletiyle muamele eylesin diyoruz. Camianın başı sağ olsun" ifadelerini kullandığı tespit edildi.

Güleçyüz'ün hesabını kapattığı görüldü. 

SALDIRGANLAR TAKSİYLE GELDİ: 1'İ KADIN 3 TERÖRİST Patlama anına ait görüntüler ortaya çıktı! Önce silah sesleri duyuldu Bursa'da iğrenç olay! Pencereden bakan kız çocuğunu taciz etti Tunca Nehri'nin kenarında yakılmış ceset! Polis vahşi cinayeti çözdü Örgüt elebaşı ölürken birden ayağa kalkmış! Fethullah Gülen'in yeğeni Kemal Gülen'den gözyaşı hilesi!