Yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu kimdir? Kaç yaşında? Kemal Memişoğlu nereli?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa talebinin kabul edilmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Kararı ile Kemal Memişoğlu yeni Sağlık Bakanı olarak atandı. yapılan haberlerin ardından Kemal Memişoğlu'nun yaşamı büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. Peki, Kemal Memişoğlu kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Ayrıntılar haberimizde...

Yeni Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 1966 yılında Trabzon'da doğmuş olup, aslen Rizelidir.

KEMAL MEMİŞOĞLU KİMDİR?

1990 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Memişoğlu, 1995'te Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanlığını aldı. 1996-1998 yılları arasında SSK Konya Ereğli Hastanesi, PTT Hastanesi ve Bursa Askeri Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yaptı.

1999-2000 yıllarında Miami Üniversitesi'nde Karaciğer ve Gastrointestinal Transplantasyon Ünitesi'nde çalıştı. 2000-2002 yıllarında ise İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı'nda Başasistanlık yaptı.

2002 yılı sonunda PTT Hastanesi'ne Başhekim olarak atanan Memişoğlu, 2008 yılında Genel Cerrahi Doçenti unvanını aldı.

Beykent Üniversitesi'nde 2007 yılında başladığı Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans eğitimini 2009 yılında tamamlayan Memişoğlu, 2002-2012 yılları arasında İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Başhekim olarak görev yaptı.

Kasım 2012'de İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği'nde Tıbbi Hizmetler Başkanı olarak göreve başlayan Prof. Dr. Memişoğlu, Mayıs 2014'te aynı birliğin Genel Sekreteri oldu.

2016 yılında Sağlık Bilimleri Üniversitesi Fatih Sultan Mehmet Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne Genel Cerrahi Öğretim Üyesi olarak Profesör kadrosuna atanan Memişoğlu, Ekim 2016'dan bu yana İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü görevini sürdürmektedir. Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, evli ve üç çocuk babasıdır.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk hafta maçları tamamlandı! Alper Kul'un Güldür Güldür Şov'dan ayrılma sebebi ortaya çıktı! İsrail'in bomba yağdırdığı güney Lübnan alev topuna döndü!
Sonraki Haber