Yeni Yüzüklerin Efendisi Oyununa Hazır Mısınız?

Peter Jackson’ın 2000’li yılların başlarında beyaz perdeye taşımasının ardından dünya çapında popülerliği zirveye çıkan Yüzüklerin Efendisi evreni, oyun dünyasını da pas geçmedi.

Strateji tutkunlarının bugün bile oynamaktan kendilerini alamadıkları The Lord of the Rings: Battle for Middle-earth/2 , filmle benzer çizgide ilerleyen ama hayli eğlenceli saatler vadeden The Lord of the Rings: The Return of the King, açık dünya elementlerini etkileyici bir senaryoyla birleştiren Middle-earth: Shadow of War, aklımıza ilk gelen oyunlardan bazıları. 8 GB RAM laptop çeşitleriyle rahatlıkla oynayabileceğiniz ve bazıları epeyce eski dönemde çıkmış bu oyunların yanı sıra bir de geliştiricisinin oyun yapmayı bırakmasına neden olabilecek kadar kötü The Lord of the Rings: Gollum gibi oyunlar var ki onları bir an önce unutmak istiyoruz.

Orta Dünya konseptini seven oyun tutkunlarını 2023 yılında ziyadesiyle üzen bu yapımın ardından yeni bir Yüzüklerin Efendisi oyununun geleceği biliniyordu ama kendisi hakkında pek fazla bir bilgi yoktu; artık var. Bu yıl içinde 8 GB RAM laptop modellerine konuk olmaya hazırlanan oyunun adı: Tales of the Shire: Bir Yüzüklerin Efendisi Oyunu. Türkçe dil desteğiyle çıkacak olan bu yeni oyun, bizlere ne vadediyor ve 8 GB RAM DDR4 laptop çeşitleriyle nasıl çalışacak? Gelin, detaylara göz atalım.

Orta Dünya’ya Yolculuk, Bu Defa Çok Farklı Olacak

Yüzüklerin Efendisi serisinin daha önceki oyunları, genellikle aksiyon ve macera türlerindeki yoğun savaş sahneleri ve epik hikâyeleriyle tanınıyordu. Strateji ve aksiyon türündeki Orta Dünya temalı yapımlar, buranın, karanlık ve tehlike dolu yönlerini öne çıkararak oyuncuları, Sauron’un ordularına karşı görkemli mücadelelere taşıyordu. Fakat Tales of the Shire: Bir Yüzüklerin Efendisi Oyunu, bu alışılmış kalıpların dışına çıkarak serinin hayranlarına çok daha sakin bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

Nintendo Switch oyun konsolunun en sevilen oyunlarından Animal Crossing: New Horizons’ın getirdiği komşuluk ve topluluk yönetimi temalarını benimseyen Tales of the Shire, bunu bir farkla yapıyor. Yeni oyun, çok oyunculu bir platform yerine tek kişilik tecrübe üzerine inşa ediliyor. Animal Crossing, oyuncuların kendi adalarını özelleştirme ve diğer oyuncularla etkileşim kurma özgürlüğü sunarken Tales of the Shire ise oyunculara, kendi oluşturdukları ve özelleştirdikleri Hobbit karakterlerinin günlük yaşamlarını yönetme ve kendi küçük köylerini geliştirme şansı tanıyor. Bu fark, Tales of the Shire’ı bir bakıma dijital dünyadaki kişisel meditasyon alanına dönüştürüyor. Her oyuncu, yapımda kendi hızında ilerleyebiliyor ve Orta Dünya’nın pastoral güzelliklerini keşfederken aynı zamanda kişisel bir hikâye yazabiliyor. Oyunun 8 GB RAM laptop modelleri ile akıcı çalışabileceği, yayımlanan ilk tanıtım videosundan anlaşılabiliyor.

Tales of the Shire - Official Announcement Trailer - PEGI

Subaşı’nda Hobbit Hayatı: Sıcacık Bir Yuva Yaratma Sanatı

Intel Core i5 8 GB RAM laptop çeşitlerinde performans sorunlarıyla karşılaşılmadan oynanacak olan Tales of the Shire, Subaşı’nın sakin köy atmosferinde geçiyor. Yapım, oyunculara; evlerini dekore etme, bahçe işleriyle uğraşma, balık tutma gibi günlük etkinliklerle dolu bir hayat sunuyor. İlgili etkinlikler, son “iyi” Orta Dünya temalı oyun Shadow of War’da karşımıza çıkan yoğun savaş ve strateji elementlerinin tam tersi bir nitelik taşıyor. Tales of the Shire, daha çok, Hobbit’lerin sakin ve mütevazı yaşam tarzını yansıtan, günlük ritüellerle zenginleşen bir yapıyla geliyor. Şimdiye kadar pek denenmemiş olan bu yaklaşım, oyunun huzurlu ve rahatlatıcı bir deneyim sunmasını sağlayarak oyunculara, Yüzüklerin Efendisi evreninin farklı bir yönünü keşfetme imkânı veriyor. Ayrıca oyunda ilerleme, Hobbit’ler arası ilişkilerin gelişimi, mevsimlere özgü etkinliklerle destekleniyor. Bu sayede oyuncuların Subaşı’nı gerçek bir köy hâline getirme süreci, kendi kararlarıyla şekilleniyor.

Tanıtım videosuyla, en az kendisi kadar mütevazı sistemlerde çalışacağını düşündüğümüz ve Intel Core i7 8 GB RAM laptop çeşitlerinde, 4K (2160p) çözünürlükte oynanabileceğini öngördüğümüz Tales of the Shire’ın sistem gereksinimleri henüz belli değil. Eğer siz de Orta Dünya’nın huzur veren bu yorumuyla tanışmak için sabırsızlanıyorsanız, Monster Notebook tarafından geliştirilen 8 GB RAM laptop seçeneklerini inceleyebilirsiniz. Gereksinimlerinize ve bütçenize uygun çözümü, en cazip 8 GB RAM laptop fiyatları üzerinden satın alabilir, Tales of the Shire ve daha nice oyunu, donanım kaynaklı performans sorunlarıyla karşılaşmadan deneyimleyebilirsiniz.

İran'da neler oluyor? İsrail 'saldırı' dedi İran AVM yangını! 26 Ekim 2024 akademik kadro ilanları Resmi Gazete'de Enflasyon ne zaman tek haneye düşecek? O tarihe dikkat çekti!
Sonraki Haber