Yenidoğan çetesi böyle tespit edilmiş... “Bak salladılar ikincide yıkacaklar. Bu da bir iki ay içinde olacak”

Yenidoğan Bebek Çetesi iddianamesinde inanılmaz konuşmalar ortaya çıkmaya devam ediyor. Savcılık kararı ile yapılan dinlemelerde çete üyelerinin İstanbul İl ve ilçe sağlık müdürlükleri denetimlerinde yaşadıkları endişe ve korku konuşmalara yansıyor. Konuşmaların birinde, bir çete üyesi, "bak sana şunu söylüyorum Doğukan, yaz bunu; Fırat Sarı bu akılla gitmeye devam ederse bak salladılar ikinci de yıkacaklar bu da bir iki ay içinde olacak" şekline konuşuyor.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

İstanbul’dan Anadolu’da bazı şehirlerdeki özel hastanelere yayılan Yenidoğan Bebek Çetesi skandalı büyüyor.

Bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç elde ettikleri belirlenen, 22'si tutuklu 47 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamenin detaylarına ortaya çıkıyor.

Her sayfası inanılmaz konuşmalar ve olaylar zinciri ile dolu iddianame okuyanları dehşete düşürüyor. Bu arada, soruşturmada bebek ölümlerine neden olan çetenin liderleri doktorlar Fırat Sarı ve İlker Gönen hakkında 273 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

725 sayfalık fezlekede Fırat S. ve İlker G.‘in "kasten öldürme", "dolandırıcılık" ve "örgüt kurma" suçlarından yargılanması istendi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı soruşturmada adı geçen 47 şüpheliden 22'sinin tutuklu halde olduğunu belirtmiş ve “Şüphelilerle ilgili yargılama süreci devam etmektedir" demişti.

Şüphelilerin önümüzde ki günlerde Bakırköy Adliyesi’nde ağır ceza mahkemesinde yargılanacak.

ACIMASIZ ÇETENİN YAPTIKLARI DENETLEMELERLE TESPİT EDİLDİ

Yenidoğan Bebek Çetesi iddianamesinde, inanılmaz konuşmalar ortaya çıkmaya devam ediyor. Savcılık kararı ile yapılan dinlemelerde çete üyelerinin İstanbul İl ve ilçe sağlık müdürlükleri denetimlerinden sonra yaşadıkları endişe ve korku konuşmalara yansıyor.

Konuşmaların birinde bir çete üyesi, "Bak sana şunu söylüyorum Doğukan, yaz bunu; Fırat Sarı bu akılla gitmeye devam ederse bak salladılar ikinci de yıkacaklar bu da bir iki ay içinde olacak" şeklinde konuşuyor.

“HAYATIMDA BÖYLE DENETİM GÖRMEDİM”

Yine bir çete üyesinin yaptığı konuşmada denetimlerin sıklaştığı ise "Böyle bir şey görmedim falan filan baya ilginç bir denetim her yerde" şeklinde konuşuluyor.

Bebek çetenin yaptığı vicdanları sızlatan diğer konuşmalar ise şöyle:

-HAKAN DOĞUKAN TAŞCI: Ben baya dedim kötü oldu dedim işte çünkü biliyon kanka söylemiyorlar genelde dedim ki aileleri aradılar falan filan o da dedi ki benim bir tane küvezin bilmem neyi silinmiş dedi kapıyı yumrukladılar falan bir sürü şeyler anlattı ben dedi böyle bir şey görmedim falan filan baya ilginç bir denetim her yerde.

HASAN BASRİ GÖK: Bak sana şunu söylüyorum doğukan yaz bunu fırat sarı bu akılla gitmeye devam ederse bak salladılar ikinci de yıkacaklar bu da bir iki ay içinde olacak

Bir başka konuşma…

-HAKAN DOĞUKAN TAŞCI : Kanka Arzu'ların da içinden geçmişler
HASAN BASRİ GÖK : Doğukan, Arzu'yu si…… senin hastanen kapanacak haberin olsun

-HAKAN DOĞUKAN TAŞCI : Bir küvezin şeyine ben ona dur bir bekle işletmeyle alakalı sordu o
da ondan sonra dedim ki Arzu hem dedim işletme dışında dedim üç dört tane hastaneye gitmişler dedim

HASAN BASRİ GÖK : Ben de söyledim

HAKAN DOĞUKAN TAŞCI : Hem de dedim fırat sarı dedim yanlış anlama o kadar önemli bir insan değil dedim yani bu denetlemeye gelenler normal insanlar değil her semtin ilçe sağlık müdürü geliyor dedim bak bana bahçelievler ilçe sağlık müdürü geldi dedim doktor

HASAN BASRİ GÖK : Doğru mu söyledin lan yalan mı söyledin yalan söyledin dimi

HAKAN DOĞUKAN TAŞCI : Doğru lan doğru mal mısın ilçe sağlık müdürü geldi sen mal mısın oğlum arzuya da başka bir semtin ki gitmiş neresi dedi unuttum ilçe sağlık müdürü geldi sen mal mısın bana bahçelievler sağlık müdürü geldi yanında üç tane doktorla beraber sen kafayı mı yedin sen bilmiyor muydun

HASAN BASRİ GÖK : ilçe sağlık müdürünün geldiğini bilmiyordum kanka

HAKAN DOĞUKAN TAŞCI : lan oğlum normal denetlemeci değil ben yoksa si…. banane ben o yüzden bu kadar diyom sana hayatımda böyle denetime girmedim ilçe sağlık müdürü ne

HASAN BASRİ GÖK : ben il sağlık geldi sanıyordum

HAKAN DOĞUKAN TAŞCI : yok her ilçeden geldiler karışık lan il sağlık oluyor işte salak

HASAN BASRİ GÖK : doğru a…. k….. yim ya kafamı karıştırma

HAKAN DOĞUKAN TAŞCI : il sağlık veriyor işte diyo bu semtlere gidin rastgele dağıtıyor

Menzil'in miras kavgası! Kameralar önünde tartıştılar! Canfeza ve Mahir muradına erecek mi? Düğün günü beklenmeyen aksilik! Yahya Sinvar'ın çatışarak şehit olduğu anların videosu yayınlandı!
Sonraki Haber