Yenidoğan Çetesi nedir? Yenidoğan Çetesi ne yaptı? Yenidoğan Çetesi lideri kim?

ürkiye'nin gündemini uzun süre meşgul eden "Yenidoğan Bebek Çetesi" davasına ilişkin soruşturma tamamlandı. Bu çetenin, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla iş birliği yaparak, acil müdahale gereken bebek hastalarını daha önceden anlaşma sağladıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ettikleri ve bebek ölümlerinden kazanç elde ettikleri ortaya çıktı. Peki, Yenidoğan Çetesi nedir? Yenidoğan Çetesi ne yaptı? Yenidoğan Çetesi lideri kim? İşte, Yenidoğan Çetesi hastaneleri!

Türkiye'nin gündeminde geniş yankı uyandıran "Yenidoğan Bebek Çetesi" davasında soruşturma tamamlandı. Bu çetenin, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla iş birliği yaparak, acil müdahale gereken bebek hastalarını anlaşma sağladıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine yönlendirdikleri ve bu durumdan kazanç sağladıkları tespit edildi. Bebek ölümleri üzerinden gelir elde eden bu şebeke, kamuoyunda büyük tepki topladı. Peki, Yenidoğan Bebek Çetesi kimdir? Hangi yöntemleri kullandı? Lideri kimdir? İşte, detaylar ve Yenidoğan Çetesi'nin bağlantılı olduğu hastaneler!

YENİDOĞAN ÇETESİ NE YAPTI?

İddianamede, şüphelilerin bebekleri uygun sağlık koşulları sağlayan hastaneler yerine anlaşmalı oldukları hastanelere sevk ettiği ve burada esas amacın maddi kazanç elde etmek olduğu belirtildi. Bebeklerin, gerekli hijyen ve tıbbi bakımdan yoksun yenidoğan yoğun bakım ünitelerine yatırılarak enfeksiyon kapmalarına ve ölümlerine neden olunduğu ifade edildi. İddianamede ayrıca, sağlık hizmetlerinin yetersiz doktor kadrolarıyla sağlanmaya çalışıldığı, hemşirelerin usulsüz şekilde doktor rolüne bürünüp tedavi uyguladıkları vurgulandı.

YENİDOĞAN ÇETESİ LİDERİ KİM?

Soruşturmada, suç örgütü elebaşı olarak Fırat Sarı'nın adı geçiyor.

YENİDOĞAN ÇETESİ HASTANELERİ NELER?

Çete, hastanelerle danışmanlık adı altında anlaşmalar yaparak yenidoğan yoğun bakım ünitelerini işletmiş. İddianamede adı geçen hastaneler şunlar:

  • Akabe Sağlık Tesisleri AŞ'ye bağlı Avcılar Hospital
  • Özel İstanbul Şafak Sağlık Hizmetleri AŞ'ye bağlı Özel Avrupa Şafak Hastanesi
  • Medilife Sağlık Hizmetleri ve Yonca Sağlık Hizmetleri'ne bağlı Medilife Hastaneleri (Bağcılar ve Beylikdüzü)
  • Beymed AŞ'ye bağlı Özel Birinci Hastanesi
  • Doğamed AŞ'ye bağlı Özel Doğa Hospital
  • Reyap AŞ'ye bağlı Reyap Hastaneleri (İstanbul ve Çorlu)
  • Ekip Sağlık AŞ'ye bağlı TRG Hospitalist Hastanesi
  • Esenler Güney Hastanesi ve Silivri Kolan Hastanesi

YENİDOĞAN ÇETESİ NEDİR?

İddianameye göre, örgütün faaliyetleri sonucunda bazı bebeklerin enfeksiyon kaparak hayatını kaybettiği belirtiliyor. Bu ölümlerden, aralarında doktor, hemşire ve diğer sağlık çalışanlarının da bulunduğu 21 şüpheli sorumlu tutuldu. Özellikle Fırat Sarı ve İlker Gönen, "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi", "nitelikli dolandırıcılık" ve "resmi belgede sahtecilik" gibi suçlardan yargılanıyor ve haklarında toplam 177 yıl 6 aydan 582 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep ediliyor. Diğer şüphelilere de benzer suçlardan hapis cezaları öngörülüyor.

Bakan Yumaklı duyurdu: Destekleme ödemesi hesaplara aktarılıyor İstanbul'un en uzun binalarından olan Torun Center mühürlendi! TÜRSAB Bakanlığa rest çekti; 81 ilde araç denetlemesini durdurdular
Sonraki Haber