Yenidoğan Çetesi soruşturması derinleştirildi! Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Devlet bebeklerin ölümüne müsaade etmez!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Yenidoğan Çetesi soruşturmasının derinleştirildiğini duyurdu. Bakan Tunç "1 yıllık araştırma neticesinde soruşturma kapsamında 47 kişi gözaltına alındı. Toplamda 22 kişi tutuklandı. Devlet bebeklerin ölümüne müsaade etmez." dedi.

Son dakika haberi: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

 2023 yılının 27 Mart tarihinde CİMER’e bir vatandaşımızın ihbarı ile başlayan bir süreç oldu. İstanbul’daki bazı hastanelerde yenidoğan yoğun bakım üniteleri ile ilgili olarak bir şikayet meydana geldi. İhbarlar neticesinde soruşturma başlatıldı bunu Sağlık Bakanlığımız İl Sağlık Müdürü’ne ilettikten sonra hem idari soruşturma başlattı hem adli soruşturma başlatarak Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu. Soruşturma derinleştirildi. Süreç içerisinde teknik takipler, deliller toplandı.

Tespit edilen suç kayıtları ve suçlular bakımından yaklaşık 1 yıllık araştırma ve soruşturmanın neticesinde 26 Nisan 2024 tarihinde soruşturma kapsamında 47 kişi gözaltına alındı. Toplamda 22 kişi tutuklandı.

11’i doktor olmak üzere 25 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. Süreç içerisinde iddianame hazırlığı tamamlandıktan sonra iddianame Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesine sunulmuş durumda. Hiç kimse yargı mensuplarını tehdit edemez ve korkutamaz. Yargı mensuplarımız tarafsızlığı çerçevesinde görevlerini yaparlar. Görevlerini ifa ederken hiç kimseden çekinmezler. O kapsamda da yargı görevini etkilemeye yönelik, savcımızı tehdide yönelik kişiler hakkında soruşturma açıldı.

Yargılanması istenilen kişiler kamuoyu tarafından görülmüş olacak. Şu an bekleyeceğiz iddiaların ne olduğu, delillerin ne olduğunu mahkeme iddianameyi kabul ettikten sonra görebileceğiz. Türkiye Cumhuriyeti devleti hiçbir zaman bebeklerin ölümüne izin vermez. Maddi menfaat uğruna unvanları ne olursa olsun bebeklere yönelik ihmal suretiyle de olsa bunun hem idari soruşturmasını sonuna kadar yaparız, yargı o suçu işleyenlerle ilgili gerekli soruşturmayı yapar. Dün Sayın Cumhurbaşkanımız Sağlık Bakanımızla birlikte bizleri kabul etti. Soruşturmanın titizlikle devam etmesini, varsa sorumlular bu konuda gerek idari gerek adli ne gerekiyorsa yapılması konusunda kesin kararlılığını da ifade etti.

Süreç devam ediyor. Önümüzdeki günlerde Bakırköy Ağır Ceza mahkemesinin değerlendirmesini takip edeceğiz. Kamuoyu iddialarla ilgili suçlamaları ve suçlanan kişileri görmüş olacak. Temennimiz sürecin hızlı bir şekilde sonuçlanması.

21 Ekim 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı! Bir Psikopatın Anatomisi: Yenidoğan Bebek Çetesinin Lideri Fırat Sarı Yeni başkanı PKK'nın şarkısıyla kutladılar!
Sonraki Haber