Yenidoğancılar acılı babaya hesap sordu: Senin yüzünden hastane kapandı savcıya ne dedin?

Yenidoğan çetesiyle ilgili skandallar bitmek bilmiyor. Şimdi de hastanelerinde bebeğini kaybeden bir babayı arayıp "Bizi neden şikayet ettin" diye hesap sordukları ortaya çıktı.

Yenidoğan Çetesi'nin skandalları dur durak bilmiyor. Bebeğini kaybeden Mehmet Hanifi Kaya, kapatılan Esenler Güney Hastanesi'nden gelen bir telefonla şok oldu. Kadın doğum uzmanı tarafından aranan Kaya, "Senin ifaden yüzünden hastane kapandı. Savcıya ifadende ne söyledin, bana anlat" sözleriyle karşılaştı.

İstanbul, Tekirdağ ve Çorlu'da yenidoğan bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek ölümlerine neden olan 22'si tutuklu 47 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma devam ediyor. Bu süreçte, Sağlık Bakanlığı tarafından kapatılan 10 hastane arasında yer alan Esenler Güney Hastanesi'nin doktorunun, bebeklerini kaybeden ailelerden biri olan Kaya'yı aradığı ortaya çıktı. Kaya, aldığı telefonla neye uğradığını şaşırdı.

Acılı babayı arayıp hesap sordular

Eşine sezaryen ile erken doğum yaptırılan Kaya, 3 gün sonra bebeğinin cenazesini almak zorunda kaldı. Olayın ardından hastanede görevli kadın doğum doktoru Songül Kaloğlu'nun kendisini aradığını belirten Kaya, "Bana neden şikayetçi oldun? Senin şikayetin yüzünden hastane kapandı. Olayı neden bu kadar büyüttün?" diyerek savcılık ifademde ne söylediğimi sordu. Ben de ona 'Çocuğuma yaptıklarınız ortada. Çocuğumu siz öldürdünüz. Savcıya gerçekler ne ise her şeyi anlattım' dedim ve telefonu kapattım" ifadelerini kullandı.

Kaya, doktorun kendisini ikinci kez aradığını ve ifadesinde ne söylediğini öğrenmeye çalıştığını belirterek, "Avukatımla konuşmam gerektiğini söyledim ve yüzüne kapattım" dedi.

Yenidoğan Çetesi skandalı, Türkiye'de büyük bir infial yaratarak sağlık sistemine olan güveni sarstı. Bu tür olayların yaşanmaması için gereken önlemlerin alınması ve sorumluların adalet önünde hesap vermesi gerektiği vurgulanıyor. Bu süreçte mağdur ailelerin yaşadığı travmaların yanı sıra, sağlık sistemindeki çürümüşlüğün de gözler önüne serilmesi gerekiyor.

TCMB rezervlerinde yeni rekor Terörist Mine Sevjin Alçiçek Hakkari HDP ilçe başkanı çıktı Altay Bayındır'dan duygusal maç günü paylaşımı
Sonraki Haber