Yıldırım: İstanbul'da 4.0 dönemi başladı!

BMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul'da basın mensuplarıyla bir araya geldiği kahvaltı programında konuştu.Yerel seçimlerinin genel seçim ya da referandum havasında geçmesinin İstanbul'a iyilik olmayacağının altını çizen Yıldırım seçim sonuçlarının ne olursa olsun İstanbul'un kazanmasını istediklerini söyledi. İstanbul'un en büyük sorunun ulaşım olduğunu belirten Yıldırım, mega kentte İstanbul 4.0 dönemini başlatacaklarını söyledi.

İşte Binali Yıldırım'ın açıklamalarının satır başları:

84 gün var ilçe ilçe dolaşıp projelerimizi anlatacağız. 

İstanbul'u dinleyeceğiz, gözlerimiz kapalı değil. Gözlerimiz açık İstanbul'u dinleyeceğiz, kulaklarımız delik İstanbul'u dinleyeceğiz.

Ekrem İmamoğlu'na telefon ettim, başarılar diledim.

Bu seçimlerin bir genel seçim havasına dönüştürülmesi, referanduma dönüştürülmesi, bana göre İstanbul'a yapılabilecek bir iyilik değildir.

İstanbul'un konularının, dünya şehrinin konularının güme gitmesi beni çok üzer. Bu bakımdan, kampanya boyunca bu alanda kalmaya devam edeceğim. Mecbur kalmadıkça bu alan dışındaki konularda çok fazla mesai harcamayacağım.

31 Mart seçimlerinde sonuç ne olursa olsun İstanbul kazansın istiyoruz.

YENİ DÖNEMİN KAPILARINI ARALAMAYI HEDEFLİYORUZ

İstanbul yönetiminde 25 yıllık bir geçmişimiz var. 31 Mart'ta belki bir 25 yıl daha sürecek yeni bir dönemin kapılarını aralamayı hedefliyoruz. Yeni dönemin ilk durağı, Cumhuriyetimizin 100'üncü kuruluş yıldönümü 2023'tür. Türkiye koyduğu hedeflerle yürürken, diğer yandan da İstanbul'da biz aynı şekilde hedeflerle yürüyeceğiz. Ben bu şehre 1967'de geldim. 67 Eylül'ünde İstanbul'un muhikkimi olduk. 2002-3 kasımına kadar sürekli İstanbul'daydım. Tarih ve coğrafyadan gelen bir dinginliğe sahip İstanbul. İstanbul tarihi 2500 yıl diye bilinirdi, Marmaray'ı yaparken 8500 yıllık olduğunu gördük. Belki yeni kazılarla daha eski tarihler ortaya çıkacaktır.

NORVEÇ NÜFUSU KADAR ÖĞRENCİ NÜFUSUMUZ VAR

Bütün farklılıklarıyla uyum içinde yaşayan bir şehir İstanbul. Müslümanıyla, Hıristiyanıyla, Musevisiyle 3 semavi dinin, inancın birlikte yaşadığı, kültürel bir sinerji meydana getirdiği şehir İstanbul. Nüfusun yüzde 45'i 30 yaşın artında. Yani İstanbul genç bir şehir. 206 üniversitenin 61'i İstanbul'da. Türkiye'deki üniversite öğrencilerinin yüzde 11,5'i İstanbul'da. Okul öncesi eğitimle, ilk, orta liseyi birlikte düşündüğümüzde 3 milyon öğrencisi olan bir şehirden bahsediyoruz. Norveç'in nüfusu kadar öğrencimiz var.

İSTANBUL'UN BİRİNCİ SORUNU ULAŞIM

İstanbul'a geçen sene 12,5 milyon misafir geldi. Dış ticaretimizin yüzde 56'sını İstanbul gerçekleştiriyor. Türkiye'nin ekonomi açısından kalbi. Milli gelirin 3'te 1'i, ihracatın yüzde 44'ünü İstanbul yapıyor. 140 ülkeden daha büyük bir ekonomiye sahip. İstanbul aynı zamanda sanatın da merkezidir.

KASIMPAŞA'DA BİNALİ YILDIRIM OLDUM

İstanbul'da 'sorun nedir' diye sordurdum vatandaşlara. Birinci şey; ulaşım ve trafik. İstisnasız bütün ilçelerde, her yerde ulaşım ve trafik telaffuz edilen sorun.

Binali olarak geldim. Kasımpaşa'da, burada Binali Yıldırım oldum.

11 yıl boyunca Türkiye'de Ulaştırma Bakanlığı yapan başka bir arkadaş yok. Daha sonra Başbakanlık yaptık, Başbakanlığı kendi elimizle ortadan kaldıran Başbakan unvanını aldık. Yeni dönemin Meclis Başkanı olarak da göreve başladım.

Dünya değişiyor, İstanbul değişiyor; sorunların şekli de değişiyor. Şimdi İstanbul'da 4.0 dönemi başladı. İstanbul'un yeni vizyonu, hizmet dönemini de bir şekilde İstanbul 4.0 olarak kabul edebiliriz. İstanbul 4.0'ın içinde neler var bunları zamanla konuşacağız. 

Yıldırım, Meclis Başkanlığı istifa etmeme kararında ise bir değişiklik olmadığını söyledi. Adaylık konusunda sorun yok, hukuki durum uygun. 

Karabük Gerede kara yolu 7 saat sonra açıldı Engin Altan Düzyatan nasıl dolandırıldığını anlattı! Demi glace sos güzel mi? Tadı nasıl?
Sonraki Haber