Yılmaz Vural'ın son durumu! 'Ne yazık ki Yılmaz Hoca'da...'

Bilim Kurulu Üyesi Doç Dr. Afşin Emre Kayıpmaz ve İç Hastalıkları-Hematoloji Uzmanı Prof Dr. Mustafa Çetiner, CNN Türk canlı yayınında pandemi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yakalandığı koronavirüs hastalığı nedeniyle yoğun bakıma alınan teknik direktör Yılmaz Vural'ın da son sağlık durumu ile ilgili bilgi verildi.

Teknik direktör Yılmaz Vural Covid-19 sebebiyle tedavi gördüğü hastanede yoğun bakımda alındı.

 Acıbadem Altunizade Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, tecrübeli teknik direktörün sağlık durumuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"19 Kasımda Covid-19 tanısı alarak tedavisine başlanan Yılmaz Vural, ayaktan takip edilmekteyken nefes darlığı gelişmesi nedeniyle, 24 Kasımda hastanemize yatırılmıştır. Hastanın oksijen ihtiyacının artması üzerine, bugün (27 Kasım) öğle saatlerinde yoğun bakım ünitesine alınarak ventilatör altında takibi devam etmektedir. Hastanın durumu ciddiyetini korumakta olup gelişmeler ailenin izniyle paylaşılacaktır."

CNN TÜRK canlı yayınında ve Tunç Arslanalp'ın sorularını yanıtlayan Doç. Dr. Emre Kayıpmaz ve Prof. Dr. Mustafa Çetiner dikkat çeken açıklamalarda bulunurken, teknik direktör Yılmaz Vural'la son durumuna değinildi.

Prof. Dr. Çetiner, "Virüsün mutasyona uğramasıyla ilgili bu zamana kadar ne aşı çalışmalarını aksatacak mutasyon ilerlendi ne de hastalığın öldürücülüğünün arttırıcılığını gösteren bir mutasyon izlendi. CDC, ‘hastalığı geçirenlerin ilk 3 ay test yaptırmaları gerekmiyor’ diye. Oxford Üniversitesinin sağlık çalışanları üzerinde yaptığı çalışma da ise antikor düzeylerinin 6 aya kadar uzadığını gösterdi. Salgının başından itibaren bu kaygılar vardı. Süreç içinde kesin olarak gösterildi ki bağışıklık kalıcı olarak ortaya çıkmıyor. Hastalık tekrar edebiliyor, reenfeksiyon görülebiliyor.

"NE YAZIK Kİ YILMAZ VURAL'IN DURUMU BENZER ŞEKİLDE"

Genel kabul ikinci enfeksiyonlarının ilk enfeksiyonlara yönelik daha hafif geçtiği yönündeydi. Ancak ABD’deki çalışmalarda ikinci enfeksiyonun daha şiddetli geçeceği yönünde raporlar vardı. Ne yazık ki Yılmaz Hoca’nın durumu da benzer bir şekilde.

İlkinden daha şiddetli bir ikinci atak oluştu. Bu kimde nasıl niye oluştuğunu bilmiyoruz. Hastalığı hafif geçirenlerde antikor düzeyleri daha erken kayboluyor. Ama bunun detaylarını henüz bilmiyoruz. Bildiğimiz şu burada kalıcı bağışıklıktan bahsedemeyiz. Aşıların önemini bu daha da artırıyor.

Belki de aşılarla belirli aralıklarla aşılanmamız gerekecek. Hala birçok bilinmez devam ediyor. Hasta sayısı da bir taraftan çok artıyor."

İsrail'in son saldırısına sert tepki: 'Derin bir öfkeyle öğrendim' PSG Toulouse Canlı İzle Avrupa borsaları yükselişle kapandı!
Sonraki Haber