Yine algı operasyonu: "Tarihi çan kulesi yerine saat kulesi yapıldı" denildi, gerçek bambaşka çıktı

Giresun Belediyesi tarafından yapılan 7 metre yüksekliğindeki çotanak ve Selçuklu desenli saat kulesi, muhalif medyada çarpıtılarak kamuoyu üzerinde algı yaratılmaya çalışıldı. 2016 yılında yapılan çan kulesini 'tarihi eser' olarak servis eden medya, "AK Parti belediyesi, tarihi eseri yıkıp yerine saat kulesi dikti." yorumları yaparak büyük tepki çekti.

Giresun Belediyesi tarafından Bulancak Durağı mevkiinde 7 metre yüksekliğinde çotanak ve Selçuklu desenli saat kulesi törenle açıldı.

"TARİHİ ESER" DEDİKLERİ 2016 YILINDA YAPILDI

CHP'li Belediye Başkanı Kerim Aksu döneminde yapılan ama muhalif medyada ' tarihi eser' olarak yer alan saat kulesi, 2019 yılında Giresunlu vatandaşların isteği üzerine yıkılıp, yerine Kurtuluş Savaşı'nın simge isimlerinden Topal Osman Ağa ve arkadaşlarının heykeli koyulmuştu. 

VATANDAŞLAR YIKILMASINI İSTİYORDU

Bazı medya kuruluşlarında, 2021 yılında yeni yapılarak dün açılış töreni düzenlenen saat kulesini sanki 2019 yılında vatandaşların isteği üzerine "Rumlara ait eski çan kulesinden esinlenilerek" yapıldığı gerekçesiyle yıkılan saat kulesinin yerine inşa edildiği haberleri yer aldı.

ANITLAR KURULU YIKIM KARARI VERMİŞTİ

Fakat 2019 yılında yıkılan saat kulesi'nin bulunduğu alana 'Osman Ağa ve arkadaşları' heykeli dikilmişti. Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, belediyenin o dönemde Anıtlar Kurulu'nun vermiş olduğu yıkım kararı uyguladığını belirtmişti.

ÇAN KULESİ YERİNE OSMAN AĞA HEYKELİ GETİRİLMİŞTİ

Şenlikoğlu o dönem "Osman Ağa" Meydanı olarak bilinen alana taşınan heykelle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “O dönem içerisinde Anıtlar Kurulunun daha önceden vermiş olduğu hatta cezai anlamda sorumlulukları doğabilecek bir kararı uyguladık” dedi.

“(Çan Kulesi) Oradaki saat kulesi olarak adlandırılan ancak gerçekte ne olduğu bilinmiyor” diyen Şenlikoğlu, “Çünkü tartışma konusu bizim alanımız değildir. Biz sadece Anıtlar Kurulunun vermiş olduğu kararı uyguladık tabi bu arada Bulancak durağı bölgesindeki düzenlenmeden kaynaklı olarak Osman Ağa heykelimizi de herkesin Osman Ağa Meydanı diye bildiği meydan içerisine taşımış olduk. Bu düzenlemede kamuoyunda da güzel algılandı, iyi algılandı bu anlamda da önemlidir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

ÇAN KULESİ VE OSMAN AĞA HEYKELİ OLAYI

Giresun’da 19 yıl belediye başkanlığı yapmış olan Rum asıllı Kaptan Yorgo’nun yaptırdığı Çan Kulesi 1922 yılında Osman Ağa'nın talimatı ile yıkıldı. 94 yıl sonra dönemin Belediye Başkanı Kerim Aksu tarafından ‘Saat Kulesi’ olarak Kaptan Yorgo’nun yaptırdığı çan kulesinin aynı mimarisi yaptırılan kule hakkında Anıtlar Kurulu yıkım kararı çıkarttı. Yıkım kararı verilen saat kulesi yeni seçilen Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu tarafından uygulandıktan sonra yıkılan saat kulesinin yerine ise 1922 yılında çan kulesini yıkan Osman Ağa’nın heykeli dikildi.

Ayhan Bora Kaplan davada savcıyla tartıştı! İşte detaylar... Trabzonspor bir açıldı pir açıldı, evinde gol oldu yağdı! Berrak Tüzünataç'tan çok özel açıklama: Yanlızlığım bilinçli bir karar
Sonraki Haber