YKS baraj puanı kaç oldu 2019? Puanı kaç olanlar tercih yapabilecek?

YKS baraj puanı kaç oldu 2019? Ösym tarafından son dakika olarak açıklanan YKS sonuçları sonrasında puanlar araştırılmaya başlandı. Üniversite tercihi yapılabilmesi için puanın barajın üstünde yer alması gerekiyor. Puanı az olan adaylar baraj hakkında araştırma yapmaya başladı. İşte YKS baraj puanı kaç oldu 2019? Puanı kaç olanlar tercih yapabilecek? Merak edilen detayları haberimizde bulabilirsiniz...

YKS baraj puanı kaç oldu 2019? Üniversite tercihi yapılabilmesi için puanın barajın üstünde yer alması gerekiyor. Puanı az olan adaylar baraj hakkında araştırma yapmaya başladı. Ösym tarafından son dakika olarak açıklanan YKS sonuçları sonrasında puanlar araştırılmaya başlandı. Tercih kılavuzlarının açıklanması sonrasında adaylar, istedikleri bölümleri yazma imkanı bulacaklar. İşte YKS baraj puanı kaç oldu 2019? Puanı kaç olanlar tercih yapabilecek? Merak edilen detayları haberimizde bulabilirsiniz...

 YKS'DE BARAJ PUANI VAR MI?

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebilirler. TYT' de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebilirler.

 

YKS PUAN HESAPLAMA (TYT, AYT, YDT PUAN HESAPLAMA)

TYT PUAN HESAPLAMA:

Türkçe= 3,3 Matematik= 3,3 Sosyal= 3,4 Fen= 3,4 ile çarpıp çıkan sonuca ÖSYM'nin her adaya verdiği 100 taban puan ve OBP'yi ekleyerek (OBP hesabı için diploma notunu 0,6 ile çarpmak yeterli. Örn: 80×0,6=48) TYT yerleştirme puanı hesaplanabilir. 150 barajı için hesap yapılıyorsa, OBP eklenmeden hesap yapılmalıdır.

AYT PUAN HESAPLAMA:

YÖK testlerin alanlara göre etki oranlarını açıkladı. Puan hesabı yaparken biz bu etki oranlarını da kullanarak 1 netin getirisini yani katsayısını bilmeliyiz. TYT için herkese aynı etki ve oranlar geçerli bu yüzden tek bir TYT hesaplaması yapalım ve AYT için her alanı ayrı değerlendirelim. TYT kısmı için netlerinizi: Türkçe= 1,32 Matematik= 1,32 Sosyal Bilimler= 1,36 Fen Bilimleri= 1,36 ile çarpın.

SAYISAL: AYT için netlerinizi Matematik= 3 Fizik= 2,85 Kimya= 3,07 Biyoloji= 3,07 ile çarpın.

EŞİT AĞIRLIK: AYT için netlerinizi Matematik= 3 Edebiyat= 3 Tarih-1= 2,8 Coğrafya-1= 3,33 ile çarpın.

SÖZEL: AYT için netlerinizi Edebiyat= 3 Tarih-1= 2,8 Coğrafya-1= 3,33 Tarih-2= 2,91 Coğrafya-2= 2,91 Felsefe= 3 Din Kültürü= 3,33 ile çarpın.

DİL: AYT için netlerinizi Dil sınavındaki her netinizi 3 ile çarpın.

Bulduğunuz her sonuçlara ÖSYM'nin her adaya verdiği 100 taban puanı ve OBP'yi ekleyin. Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) hesabı için, diploma notunuzu 0,6 ile çarpabilirsiniz. Örn: 85×0,6=51. Böylelikle YKS Yerleştirme Puanınıza hesaplamış olursunuz.

Son dakika Beşiktaş haberi: Semih Kılıçsoy'a 20 milyon euroluk teklif! Sosyal medya Yavuz Bingöl'ün intihar itirafını konuşuyor! Türkiye'de en çok aranan meslekler belli oldu! O meslek açık ara önde
Sonraki Haber