YSK internet sitesi seçmen sorgulama 2019!

YSK internet sitesi seçmen sorgulama 2019! Tekrarlanacak İstanbul seçimleri hakkında açıklamalar yapan YSK Başkanı Sadi Güven, YSK internet sitesi üzerinden seçmen sorgulama işleminin gerçekleştirilebileceğini söyledi. Bu gelişmenin ardından yurt içi ve yurt dışı seçmen sorgulama sayfası ve YSK'nın internet sitesi araştırılmaya başlandı. İşte konu hakkında tüm detaylar. YSK internet sitesi seçmen sorgulama 2019!

YSK internet sitesi seçmen sorgulama 2019! 23 Haziran'da tekrar sandıklara gidecek olan İstanbullular, YSK Başkanı Sadi Güven'in açıklamalarının ardından YSK'nın internet sitesini araştırmaya başladı. Yurt içi veya yurt dışı seçmen sorgulama işlemlerinin yapılacağı YSK'nın internet sitesi hakkında ayrıntılar haberimizde. İşte tüm detaylar. YSK internet sitesi seçmen sorgulama 2019!

YSK İNTERNET SİTESİ SEÇMEN SORGULAMA 2019!

Seçmen sorgulama sayfası için tıklayınız!

YSK SEÇMEN SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Eğer E-Devlet şifreniz yoksa aşağıdaki linke tıkladıktan sonra nüfusa kayıtlı olduğu il, sıra no ve TC kimlik numarası girildikten sonra oy kullanılabilecek okul öğrenilebilecek.

E-Devlet şifreniz varsa TC kimlik numaranızı aşağıdaki metni takip ederek nerede oy kullanabileceğinizi tek tıkla öğrenebilirsiniz

E-DEVLET İLE NEREDE VE HANGİ SANDIKTA OY KULLANACAĞIM?

Sandıklar açıklandığında, sandık sorgulama işlemini kolayca yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. Bu işlemi aynı zamanda seçmen kaydınızı sorgulamak için de kullanabilirsiniz.

Sandık bilgisi sorgulama işlemi için kullanmanız gereken hizmetin adı "Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama"dır. Hizmeti bulmak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir. Tarayıcınızın adres satırına https://www.turkiye.gov.tr/yuksek-secim-kurulu-yurt-ici-secmen-kaydi-sorgulama yazarak ulaşabilirsiniz.

Site İçi Arama kutusuna hizmet adının içinde geçen kelime veya kelimeleri yazıp arama tuşuna bastıktan sonra, gelen listedeki "Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama" bağlantısına tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Hizmet bağlantısına tıkladığınızda, yurt içi seçmen kaydınız varsa sandıkların belli olduğu dönemde aşağıdaki bilgiler görüntülenir.

* T.C. Kimlik Numaranız

* Adınız

* Soyadınız

* İl

* İlçe

* Muhtarlık Adı

* Engellilik Durumunuz (Görme veya Ortopedik)

Ayrıca seçim tarihi, yapılacak seçimin adı ve oy kullanacağınız sandık bilgileri görüntülenir. Sizinle aynı hanede oturan seçmenlerin de oy kullanacağı sandık bilgileri tabloda görüntülenir. Ekranda Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan bilgilendirme görüntülenir. Lütfen ekranda yer alan bilgilendirmeyi dikkatlice okuyunuz. "Seçmen Bilgi Kağıdını İndir" düğmesini kullanarak seçmen bilgi kağıdınızı "pdf" olarak indirebilirsiniz.

E-DEVLET İLE SEÇMEN SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

e-Devlet Kapısı aracılığıyla seçmen sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilmek için izlemeniz gereken adımlar şu şekilde;

e-Devlet kapısına https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ aracılığıyla giriş yapın.Açılan sayfada T.C. Kimlik No ve e-Devlet Şifresi bilgilerinizi girin. Daha sonra arama satırına "Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama" yazın ve ilk sayfaya tıklayın.

Karşınıza gelen ekranda yurt içi seçmen kütüğü bilgilerine ulaşabilirsiniz. Ayrıca seçim dönemlerinde oy kullanacağınız yer bilgileri Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklandığında bu sayfada görüntülenir.

Deprem bölgesinde hava nasıl olacak? İşte 11 ilde beklenen sıcaklıklar İBB'de ihale skandalı Haftanın en çok kazandıran ve kaybettiren hisse senetleri belli oldu
Sonraki Haber