YSK İstanbul kararı nedir? 2019 İstanbul seçimleri iptal mi?

YSK İstanbul kararı nedir? YSK İstanbul seçimine yapılan itirazları görüşmeye başladı.İstanbul'da seçimlerin yenilenmesi talepli olağanüstü itirazlarda karar aşamasına gelindi. Peki YSK'nın İstanbul kararı ne olacak? Merak edilen detaylar haberimizde...

YSK İstanbul kararı nedir? Gözler YSK'ya çevrildi. 31 Mart yerel seçimlerinden 36 gün sonra YSK İstanbul itirazını görüşmek üzere saat 14.30’da toplandı. YSK'nın kararının ne olacağı ise merak konusu. Peki YSK İstanbul kararı nedir? Merak edilen detaylar haberimizde...

Toplantıda önce ilçe seçim kurullarından gelen araştırma sonuçları okunacak. Bu araştırma sonuçları üzerine siyasi parti temsilcileri söz alacak görüşlerini ifade edecek, ardından da YSK üyeleri beyanda bulunacak.

AK PARTİ’DEN KHK DİLEKÇESİ
AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel, toplantı esnasında “KHK’lıların oy kullanma hakkı bulunduğuna” dair karara karşı bir ek dilekçe sundu.

YSK DİLEKÇEYİ REDDETİ

YSK, AK Parti'nin "KHK'lıların oy kullanmaması" gerektiği yönündeki ek müracaatını reddetti.

BEYANLARDAN SONRA OYLAMA
Beyanların tamamlanmasının ardından ise İstanbul itirazlarına dair nihai karar için oylamaya geçilecek.

YSK NE KARAR VEREBİLİR?
YSK’nın AK Parti ve MHP’nin itirazı kabul etmesi halinde bu İstanbul’da seçimlerin yenileneceği anlamına gelecek. Ret kararı verilmesi halinde ise Ekrem İmamoğlu’nun İBB Belediye Başkanlığı’na ilişkin tüm itiraz süreci sona ermiş olacak.

YÜKSEK SEÇİM KURULU (YSK) NEDİR?

T.C. Yüksek Seçim Kurulu, Yargıtay ve Danıştay’ın kendi içlerinden çıkardıkları üyeden oluşan, Türkiye’deki seçimlerin genel yönetim ve denetimini yürüten, aynı zamanda da seçimlerin yargısal denetimini sağlayan karma egemen üst yargı merciidir.

– Seçimleri düzenler ve seçimle ilgili itirazları inceler ve kararını verir.

– Bir üyenin Milletvekili olup olamayacağına karar verir.

– Kararları kesin olup değiştirilemez , itiraz için başka makamlara baş vurulamaz.

– 11 üyeden oluşur.(7 asıl , 4 yedek)

– Üyelerin 6 Yargıtay , 5 Danıştay arasından seçilir.

– Üyelerin görev süresi 6 yıldır , süresi biten üyeler yeniden seçilebilir.

Kerem Aktürkoğlu Portekiz Ligi'ni sallıyor: 'Sihirbaz' yine attı! 29 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı! 29 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı!
Sonraki Haber