YSK'dan adresinde oturmayan seçmen kararı!

Yüksek Seçim Kurulunca (YSK), yapılan tahkikat sonucu beyan edilen yerleşim yerinde oturmadığı belirlenen seçmenlerin kayıtlarının dondurulacağı, bu durumdaki seçmenlerin askı süresi içinde gerçek yerleşim yerlerine kayıtlarını aldırmadıkları takdirde önceki yerleşim yerinde de oy kullanamayacakları bildirildi. YSK'dan yapılan açıklamada "Beyan ettiği yerde oturmadığı belirlenen seçmenin kaydı dondurulacak." denildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçmenlerin eş, dost, akraba ve hemşehriye oy vermek için otobüslerle seçim zamanı küçük yerleşim yerlerine taşınmasına tepki göstermişti.

"Bizim beldede bizim amcaoğlunun ya da filancanın kazanması lazım. Ankara'dan, İstanbul'dan göç yapalım' Böyle bir şey olamaz. Bu işgalin farklı türüdür. Biz bunu İçişleri Bakanlığımızla yakın takibe alacağız. Bunun adı demokrasi değildir" diyen Erdoğan, bu konuda önlem alacaklarını işaret etmişti.

Seçmen taşınması ile ilgili olarak muhalefetten yöneltilen suçlamaları hatırlatan Erdoğan iddialara, "Seçmen kütükleriyle ilgili iddialar her seçim dile getirilir. Sistemden kaynaklanan sıkıntılarının asıl mağduru da AK Parti'dir. Seçmen kütüğünde olmayan üyelerimize teker teker ulaşmamız lazım. AK Parti'nin 10 milyon 337 bin üyesinden 504 bininin seçmen kütüklerinde kaydını ne yazık ki bulamadık. 24 Haziran seçimlerine göre ilçe değiştiren 1.5 milyon seçmen var. Üstelik bunların 222 binden fazlası da bizim üyemiz." sözleri ile yanıt vermişti. 

YSK'dan seçim dönemlerinde otobüslerle seçmen taşınmasına önlem oluşturacak bir karar geldi. 

YSK Başkanı Sadi Güven adına yapılan açıklamada, "Beyan ettiği yerde oturmadığı belirlenen seçmenin kaydı dondurulacak." denildi.

17 OCAK SON GÜN
Açıklamaya göre, 17 Ocak'a kadar beyan ettiği yere taşınmayan seçmen oy kullanamayacak.

Kurulun internet sitesinden yapılan açıklamada, 31 Mart 2019'daki Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin bazı bölgelerde seçmen hareketinin olduğu ve bu hareketin muhtarlık seçimlerini etkilemeye yönelik yapıldığına ilişkin basında haberler yer aldığı belirtildi.

Bazı ilçe seçim kurulu başkanlıklarıyla siyasi partilerden de bilgiler ulaştığının aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"4-17 Ocak 2019 tarihleri arasında muhtarlık bölgesi askı listeleri güncelleştirilmek üzere askıya çıkarılmıştır. Yapılan tahkikat sonucunda beyan edilen yerleşim yerinde oturmadığı belirlenen seçmenlerin kayıtları dondurulacak olup, bu durumda olan seçmenler askı süresi içinde gerçek yerleşim yerlerine kayıtlarını aldırmadıkları takdirde önceki yerleşim yerinde de oy kullanamayacaklardır. Bu nedenle seçmenlerimizin gerçek yerleşim yerlerinde kayıtlı olmaları, oy kullanma yetkileri bakımından yasal zorunluluktur."

Bülent Ersoy'un Ahu Tuğba'nın cenazesine neden katılmadığı belli oldu "Kredi kartını kabul etmeyen şirketleri ihbar edin" Beşiktaş yönetiminden Giovanni van Bronckhorst'a transfer sözü
Sonraki Haber