Yü-Ce Tıbbi Gereçler: 'Uzun vadeli alacakların sermaye sıkıntısını KGF ile çözdük'

Yü-Ce Tıbbi Gereçler Şirket Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Balçık 'Uzun vadeli alacakların sermaye sıkıntısını KGF ( Kredi Garanti Fonu) ile çözdük' dedi.

Yü-Ce Tıbbi Gereçler Şirket Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Balçık yaptığı açıklamada uzun vadeli alacakların sermaye sıkıntısını nasıl çözdüklerini açıkladı. Balçık sorunu Kredi Garanti Fonu kısaca KGF olarak bilinen yöntemle çözdüklerini belirtti. KGF ( Kredi Garanti Fonu ) yöntemini kullanan Yü-Ce Tıbbi Gereçler 1988 yılından beri üretim odaklı hizmet vermekte ve önümüzdeki ay yeni üretim tesislerinin ilk bölümünü devreye almaya hazırlanıyor.

Ekonomi gündeminde Cengiz Balçık'ın yaptığı açıklamalar var. Yü-Ce Tıbbi Gereçler Şirket Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Balçık, "Son yıllarda özellikle üniversite hastaneleri ödemelerinin 2 hatta 3 yıla uzaması bankaların bu alacakları teminat olarak kabul etmemeleri sektörümüzü ciddi sıkıntıya sokmuştu KGF ( Kredi Garanti Fonu) desteği ile bu sıkıntımızı gidermiş olduk" dedi. Kredi Garanti Fonu pek çok işletme için can simidi oldu.

Merkezi İstanbul'da olan Yü-Ce Tıbbi Gereçler'in üretim tesislerinden ikisi Şanlıurfa'da biri de Çerkezköy OSB'de faaliyet gösteriyor. Yeni üretim tesisi yatırımıyla üretimlerini arttırmayı hedefleyen Yü-Ce Tıbbi Gereçler Şirket Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Balçık, "Tesislerimiz Bakanlığın yetkilendirdiği AB'nin onaylı kuruluşlarının denetiminde olup dünya kalitesinde üretim yapmaktadır. 250 çalışanımız ile ülkemizin ekonomisine katkı sunuyoruz" dedi.

Firmalarının 2015 yılında dünyanın bir çok yerinde sağlık tesisi yatırımı olan Abraaj'a yüzde 28'lik bir hisse satarak ortaklık yaptığını ifade eden Balçık, "Firmamız dünyanın en büyük yatırımcılarından biri olan Abraaj'ın güvenini kazanarak ülkemizin Güneydoğusu'na yatırım yapmasını sağlamıştır" diye konuştu. Abraaj'ın Türkiye'de ürettikleri cerrahi iplik, spanç ve diğer ürünlerini yatırımlarında kullandırdığını belirten Balçık, "Yurtdışında yatırım yerine ülkemizdeki üretimin artması için var gücümüzle teknolojik, yenilikçi ürünleri üretmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"KGF desteği ile sektörel sıkıntılarımızı çözdük"

Tıbbi cihaz sektörünün ağırlıklı olarak kamu hastaneleri ve üniversitelere satış yapmakta olduğunu söyleyen Balçık, "Son yıllarda özellikle üniversite hastaneleri ödemelerinin 2 hatta 3 yıla uzaması bankaların bu alacakları teminat olarak kabul etmemeleri sektörümüzü ciddi sıkıntıya sokmuştu Kredi Garanti Fonu (KGF) desteği ile bu sıkıntımızı gidermiş olduk" dedi. KGF desteğinin tüm firmalar için son derece önemli olduğunu aktaran Balçık, "Devletimizin KGF ile firmalara ticaret, üretim yapıyorsan yatırımını, ticaretini geliştirmek istiyorsan ben sana kefilim demesi ve bu kadar kapsamlı olması Cumhuriyet tarihinde bir ilktir. Firmam ve KOBİ'ler adına emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Bankalara görev düşüyor"

Krediyi işinde kullanıp iyi planlama yapabilen firmalara KGF desteklerini önerdiğini belirten Balçık, "Burada en büyük görev bankalara düşmekte. Firmaların tüm bilgileri bankaların elinde olup firmanın ihtiyacı kadar teklifte bulunmaları gerekiyor. Bankalar bu durumu fırsata çevirip firmaların ihtiyacı dışında kredi kullandırmaları firmaların mali yapılarını bozabilir" dedi.
Bankaların yüklü krediler vermeleri sonucu sermaye yeterliliklerini sağlamak için mevduatın da yüksek faiz vermekte olduğunu aktaran Balçık, "Bu durumda KGF kullanan veya gerekli teminat vererek kredi kullanan firmaların kredi faizlerinin yükselmesine sebep olmuştur. KGF öncesi yıllık 12 - 15 aralığındaki faiz oranı 15-18 oranına yükselmiştir. Bu durumda birim maliyetlerimizi yükseltmiştir" diye konuştu.

Can grubu kimdir, sahibi kim? Habertürk ve Show TV'yi satın alan İşte Habertürk ve Show TV'nin yeni sahibi Asgari ücretle birlikte hangi ödemeler değişecek?
Sonraki Haber