Yunanistan'ı Fatih gemisi korkusu sardı!

Türkiye’nin 229 metre boyundaki ilk yerli dev sondaj gemisi Fatih'in, Yunanlıları kara kara düşündürmeye başladığı ortaya çıktı.

Yunan medyası yaptığı yayınlarda, “Temmuz ayında Türkler Girit'in güneyine "Fatih" gönderiyor! Yunanistan nasıl hayatta kalacak?” ve “Türkiye sahada ve masada emin adımlarla ilerliyor!”, ”Temmuz ayında Türkler Girit'in güneyine "Fatih" gönderiyor - Yunanistan nasıl tepki verecek?” başlıkları attığı görüldü.

TÜRKİYE BÖLGEYE HAKİM OLUYOR YAZILARI!

Yine Yunanistan’ın yazılı, görsel ve dijital medyasında, Türkiye’nin Girit açıklarına, Fatih gemisini yollayacağı özellikle vurgulanarak, ”Kıbrıslı Phileleftheros gazetesinde yer alan bir rapora göre, Ankara Girit'in güneyinde, Türkiye-Libya Memorandumu adı verilen uygulamayı yavaş yavaş uygulamaya başlayan yeni bir saldırı başlattı.” iddiasında bulunuldu.

“ENERJİ BAKANI DÖNMEZ ERDOĞAN’I BİLGİLENDİRDİ!”

Yine Yunan medyası, yazılarında, ”Türkiye Enerji Bakanı Fatih Dönmez, yakın zamanda yapılan bir Türkiye Enerji Zirvesi'ne katılarak, Erdoğan'ı sahadaki sonraki adımlar hakkında bilgilendirdi ve yeni planlara atıfta bulundu.” şeklinde yazılar yazdığı görüldü.

YENİKAPI AÇIKLARINDA DEMİRLEDİ!

Yunanistan medyasında bu gelişmeler haber yapılırken, SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, TP Fatih gemisini, Yenikapı açıklarında görüntüledi. Dev sondaj gemisinin, yeni yapacağı sondaj seferi öncesi, bakımlarını yaptığı öğrenildi.

FATİH GEMİSİ VE ÖZELLİKLERİ

Türkiye’nin ilk yerli sondaj gemisi Fatih ilk sondajına Akdeniz sularında yaptı.

İşte 5 maddede Fatih sondaj gemisinin özellikleri.

Türkiye, yerli sondaj gemisiyle ilk derin deniz sondaj faaliyetlerine resmen başladı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) sondaj gemisi Fatih, ilk sondajı Antalya açıklarındaki Alanya-1 kuyusunda gerçekleştirecek. 229 metre boyundaki gemide 210 personel çalışıyor.

1-229 metre boyunda

229 metre boyunda olan Fatih, 12 bin 200 metre derinlikte çok yüksek basınç altında deniz sondajı yapabilme becerisine sahip ve aktif konumlanma teknolojisiyle donatıldı. Fatih Sondaj Gemisi'nde, yerli-yabancı uzmanlar görev alırken, Fatih Türk savaş gemilerinin koruması altında faaliyet gösterecek.

2- 6'ncı nesil sondaj gemisi..

6'ncı nesil sondaj gemisi Fatih'te iki kulede de sondaj yapabilecek ekipmanlar yer alıyor.

3- Eş zamanlı sondaj yapabiliyor..

Fatih Sondaj Gemisi, çift kuleli tasarımı sayesinde eş zamanlı 2 sondaj operasyonunu daha hızlı ve ekonomik sürdürebilmekte, deniz tabanını gözetleyebilen ve gerektiğinde hidrotermik operasyonlar yapabilen uzaktan kumanda edilebilir iki su altı robotik denizaltı aracı bünyesinde bulunduruyor.

4- Daha hızlı sondaj..

Fatih, 4 lojistik vinç ve 6 operasyon vinciyle daha hızlı sondaj operasyonu yürütebiliyor.

5- 210 personel çalışıyor..

Gemide 2 helikopter ve 3 destek gemisi ile toplamda 210 personelin en hızlı şekilde transferinin gerçekleştirilebilmesine olanak sağlanıyor.

Haftanın ilk takım oyunu! MasterChef'te dokunulmazlık kimin olacak? Bakan Uraloğlu'ndan sosyal medya mesajı: Herkes haddini bilsin! ABD’li Senatör Graham’dan tehdit: “Ekonominizi mahvedeceğiz”
Sonraki Haber