Yüzde 70 yok ama işkence var! İstanbul'da 'tek şerit' çilesi
Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmanın yüzde 70 oranında azaldığı İstanbul'da dışarıya çıkması zorunlu olan kişiler 'tek şerit' uygulamasına takılıyor. Binlerce kişi, boş yollarda trafik çilesi çekmek zorunda kalıyor.
Koronavirüs salgını sebebiyle, uzmanlar tarafından yapılan “evde kal” çağrısına birçok İstanbullu uydu.
Sokağa çıkma yüzde 70 azalınca, dünyaca ünlü İstanbul trafiği rahatladı. Birçok İstanbullu işlerini evden idare etmeye başlayınca, üretim yavaşlatılınca, ana arterler normal hız limitlerinde kullanılabilir hale geldi.
İşlerini evinden takip edenler ile, eğitim ve üretim durması ile evine kapananlar, yollara çıkmayınca, dışarı çıkanlar hızlıca işlerine gidip, evlerine dönebiliyorlardı. Ancak son günlerde bazı arterlerde özellikle trafiği dar boğaza sokmak için başlayan şerit daraltmaları, anlamsız olduğu için tepkilere sebep oluyor.
"5 KİLOMETRELİK SIKIŞIKLIKTA BİZİM 40 DAKİKAMIZI ALIYOR"
Yenibosna’daki iş yerinden Güzelce’deki evine dönmeye çalışan Abdülvahit Arvas, akşam saatlerinde ilk günlerde çok kolay bir şekilde evine dönebildiğini söyledi. Arvas, “Ancak son günlerde Büyükçekmece’de şeridin 3’ten 1’e indirilmesi ile boş trafikte işkence yaşıyoruz. Yenibosna’dan 25 dakikada Beylikdüzü Kıraç kavşağına kadar gelmemize rağmen, Büyükçekmece’deki daraltma yüzünden buradaki 5 kilometrelik sıkışıklıkta bizim 40 dakikamızı alıyor. Eski trafik günlerindeki dönüş sürelerine geldik. Oysa bir kontrol de yapılmıyor. Kontrolde yapılabilir. Ama bunu ileride, hastane yakınında geniş alanlarda, araçlar yan taraftaki boş alana alınarak kontroller yapılabilir. İşi olmayan hiç kimse zaten aracı ile trafikte dolaşmıyor. Böyle bir uygulamanın faydasını anlayamıyoruz. Önemli olan doğru kontroller” diye konuştu.
"OLUŞTURULAN TRAFİK SEBEBİYLE İLAVE STRES YAŞIYOR"
Özellikle İstanbul’un ana arterleri olan E-5 Otoyolu ve TEM Otoyolu’nda yapılan “tek şerit” uygulaması akşam saatlerinde kilometrelerce trafiğin oluşmasına neden oluyor. Zaman zaman işine gitmek zorunda kalan İstanbullular ise, yetkililerden anlamsız bu daraltmaları kaldırıp, daha neticeye matuf çalışmalar sergilemesini istiyorlar. Salgın zamanında çalışmak zorunda olan İstanbullular, işinin bitmesinin ardından biran önce evine gidip izalosyona girmek isterken, karşılaştığı kilometrelerce boşuna oluşturulan trafik sebebiyle ilave stres yaşıyor.
İHA