Zam sonrası IMEİ kayıt ücreti ne kadar? Yurtdışı telefon kaydı kaç TL oldu?

Zam sonrası İMEİ kaydı ne kadar oldu? sorusu bir çok vatandaş tarafından araştırılmaya başlandı. Resmi gazetede 7 Temmuz itibariyle yayımlanan yeni kararlar sonrasında, yurtdışından getirilen telefonların Türkiye'ye kayıt edilmesi ücretlerinde dev zamlar yaşandı. Bu karar sonrası 'İMEİ kayıt ücreti kaç TL oldu?' veya 'Temmuz zammı sonrası yurtdışı telefon kayıt ücreti ne kadar? gibi sorular merak konusu oldu. Peki zam sonrası IMEİ kayıt ücreti ne kadar? Yurtdışı telefon kaydı kaç TL oldu?

Yurtdışından getirilen telefonların Türkiye'ye kayıt edilmesi için IMEI kayıt ücretleri, 7 Temmuz tarihli Resmi Gazete kararlarıyla birlikte önemli ölçüde artmış durumda. Bu nedenle, vatandaşlar tarafından "Zam sonrası IMEI kayıt ücreti ne kadar oldu?" veya "Temmuz zammı sonrası yurtdışı telefon kayıt ücreti kaç TL?" gibi sorular sıkça araştırılıyor. Peki zam sonrası IMEİ kayıt ücreti ne kadar? Yurtdışı telefon kaydı kaç TL oldu? İşte ayrıntılar...

İMEİ KAYIT ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Yurtdışından getirilen telefonların kayıt altına alınması için IMEI kayıt ücreti, 2023 Temmuz ayında yapılan Resmi Gazete kararıyla değişiklik gösterdi. 7 Temmuz tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan bilgilere göre, Temmuz 2023 itibarıyla IMEI kayıt ücretinde önemli bir artış gerçekleşti. Bu değişiklikle birlikte, yurtdışından getirilen telefonların kaydı için ödenmesi gereken harç ücreti, 6.091 TL'den 20.000 TL'ye yükseldi.

Yurt dışından getirilen telefonların IMEI kaydı yapılabilmesi için öncelikle cihazın kayda elverişli olup olmadığı E-Devlet üzerinden sorgulanmalıdır. Bu işlem için, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ve yabancı kimlik numarasına sahip olan kişilerin e-Devlet şifresi alması gerekmektedir. Ardından, e-Devlet kapısına https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet giriş yaparak sisteme kayıt işlemlerini tamamlamak için gerekli bilgileri doldurmalıdırlar.

ZAM SONRASI İMEİ KAYIT ÜCRETİ

IMEI kayıt ücreti, 2023 yılı için 20.000 TL olarak belirlenmiştir. Bu ücretin ödenmesi gerekmektedir. Harç ödemesi, kayıt sırasında sisteme entegre bankalar veya vergi dairesi aracılığıyla yapılmaktadır. Eğer harç ödemesi kayıt sırasında yapıldıysa, e-Devlet kayıt sayfasına geri dönülerek kayıt işleminin onaylanması ve sekiz rakamdan oluşan başvuru takip numarasının alınması gerekmektedir.

Kayıt işlemlerinin tamamlanması için e-Devlet kapısından kayıt işleminin son aşamasına kadar ilerlenmelidir. Ancak e-Devlet kapısından kayıt yapılmasına izin verilmeyen kişiler (örneğin diplomatik belge sahipleri), abone kayıt merkezlerine başvurarak kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirler.

İŞ TURKCELL Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan CHP Sözcüsü Yücel'e tepki Türkiye'nin en seksi 4. kadını olmuştu! Melis Sezen'den şok sözler...
Sonraki Haber