Zekiye Çomaklı kimdir? İstifa eden rektör Şafak Çomaklı'nın annesi Zekiye Çomaklı kaç yaşında?

Anadolu Üniversitesi rektörü Şafak Ertan Çomaklı'nın annesi Zekiye Çomaklı kimdir sorusu istifa sonrası araştırılmaya başlandı. Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada da çok konuşulan Zekiye Çomaklı, tepki çeken sözlere imza atmıştı. Peki Anadolu Üniversitesi rektörlüğünden istifa eden Şafak Ertan Çomaklı'nın annesi Zekiye Çomaklı kimdir? Kaç yaşındadır? Detaylar haberimizde...

Zekiye Çomaklı kimdir? Anadolu Üniversitesi rektörlüğünden istifa eden Prof.Dr. Şafak Ertan Çomaklı'yı araştıran vatandaşlar, annesi Zekiye Çomaklı hakkında çıkan haberleri takip ediyor. Zekiye Çomaklı ismi geçtiğimiz günlerde de sosyal medyada çok konuşulmuştu. Peki rektör Şafak Ertan Çomaklı'nın annesi Zekiye Çomaklı kimdir, kaç yaşındadır? İşte yanıtı...


ZEKİYE ÇOMAKLI KİMDİR? KAÇ YAŞINDADIR?


Erzurum Aşkale doğumlu olup Aşkale Lisesinin ilk mezunlarındandır. Erzurum’un ilk kadın Köşe Yazarı olarak 1980’den itibaren, ‘’DOBRA DOBRA’’başlığı altında yerel Erzurum Gazetesinde köşe yazıyor.

Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği (ER-KADIN) Kurucu başkanı ve halen Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Erzurum’a sevdasını, “Bir gün geri döndüğümde beni tanıyamazsın diye senden ayrılamıyorum güzel Erzurum” diyerek anlatan, Zekiye Çomaklı, Erzurum’da pek çok ilk’i gerçekleştirmiş ve bu çalışmaları ile ‘’Dadaş Kızlarına’’ örnek olmuştur.

Zekiye Çomaklı’nın sosyal çalışmalarından örnekler;

Erzurum’un ilk kadın köşe yazarıdır.

Şiirlerini kitaplaştıran Erzurumlu ilk kadın Şair

1988 de Kültür Müdürlüğü Galerisinde Erzurum’da ilk defa ŞİİR SERGİSİNİ açtı

Kendi el emeği olan Yapay Çiçek Sergi ve Kermesini tek başına gerçekleştirdi; gelirinin tamamını, Mehmetçik Vakfı ve Polis Eşleri Dayanışma Derneğine bağışladı.

Hatmigül Şiir Kitabının tüm gelirini Erzurum Emniyet Mensupları Eşleri Dayanışma Derneğine Bağışladı.

Erzurum’da alanında ilk ve tek aktivite olan, Cumhuriyetimizin 75. yılına atfen, Erzurum Atatürk Üniversitesi oditoryumunda kendi şiirlerinden bestelenen ve A.Ü.Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci ve hocaları tarafından seslendirilen şarkılar eşliğinde yine kendi şiirlerini okuduğu HATMİGÜL ŞİİR DİNLETİSİ’Nİ, 1500 kişilik katılımla gerçekleştirdi.

Erzurum Yakutiye ve Oltu ilçesi Belediyelerinin festivallerinde, Cezaevlerini İyileştirme ve Rehabilitasyon programları çerçevesinde, Erzurum Yarı Açık Cezaevinde ve Cumhuriyetin 80. yılı onuruna gönüllü olarak KEHRİBAR ŞİİR DİNLETİLERİ gerçekleştirdi.

Amatör Çalışmalarından oluşan fotoğrafları ile Erzurum T.O.B.B. sponsorluğunda ilk defa NOSTALJİK ERZURUM FOTOĞRAFLARI SERGİSİNİ açtı.

Türkiye’ de ve Erzurum’da ilk defa Cezaevlerini İyileştirme ve Rehabilitasyon Programı Çerçevesinde Erzurum Yarı Açık Cezaevinde Nostaljik Erzurum Fotoğrafları Sergisi açtı,

Erzurum’dan delege oyu ile listede yer alan ilk kadın MİLLETVEKİLİ ADAYI oldu,

İlk defa bir Dadaş Kızı, Erzurum Valiliği tarafından Nahcivan Özerk Cumhuriyetinde yapılan uluslararası bir Kadın Konferansına Türkiye’yi temsilen konuşmacı olarak görevlendirildi

Erzurum’ da İlk defa bir kadın olarak Belediye Başkan Danışmanlığı yaptı,

Gönüllü Anneler Derneği gönüllü üyesi, Türk Kadınlar Birliğinin 30 yıllık faal üyesi, Görme Engelliler ve Türkiye Sakatlar Derneği ve Muharip Gaziler Derneklerinin gönüllü ve onur kurulu üyesi, Doğu Anadolu’nun ilk ve tek Girişimci Kadın Derneği olan, ERZURUM GİRİŞİMCİ KADINLAR DERNEĞİ (ER-KADIN) kurucu Başkanı ve halen Yönetim Kurulu Başkanıdır.


ZEKİYE ÇOMAKLI ESERLERİ

İpek Yolunda Bir Kavşak-AŞKALE (BELGESEL)

Karlar Ülkesinin Damak Tadı (Erzurum’un ilk özgün yemek kitabı)

Erzurum Oyaları (BELGESEL)

Duyguları Giyinmek(ŞİİR)

Hatmigül (ŞİİR)

Papatya Yağmurları (ŞİİR)

Uykuları Karanlığa Tutsaktı (öykü)

Konuşan Erzurum (BELGESEL)

Dobra Dobra (Köşe yazıları)

Kılıçdaroğlu İmamoğlu'nun bu 'yanlışını' asla unutmaz O bankadan faiz indirimi için müşterilerine jet açıklama geldi Müge Anlı Esma Yavuz olayı Nedir?
Sonraki Haber