Zelenskiy: Anlaşma konusunda BM ve Türkiye ile mutabakata uyacağız

Ukrayna'nın, tahıl koridoru konusunda BM ve Türkiye ile mutabakata uygun devam edeceği bildirildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın tahıl koridorundan çekilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, açıklamasında 'Türkiye' vurgusu yaparak, "Karadeniz tahıl anlaşması konusunda BM ve Türkiye ile mutabakata uygun devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

RUSYA'NIN KARADENİZ TAHIL GİRİŞİMİNDEN ÇEKİLMESİ

Rusya Savunma Bakanlığı, 29 Ekim’de, Ukrayna'nın, ilhak edilen Kırım'daki Sivastopol kentinde bulunan Rus savaş ve sivil gemilerine yönelik saldırı düzenlediğini bildirmişti.

Açıklamada, saldırıda çok sayıda insansız hava aracının kullanıldığı ve bunların tamamının yok edildiği belirtilerek, saldırıya uğrayan Karadeniz Donanması gemilerinin, tahıl anlaşması kapsamında oluşturulan koridorun güvenliğinin sağlanması sürecinde yer aldığı kaydedilmişti.

Bakanlığın açıklamasında, Kiev'in "İngiliz uzmanların katılımıyla Karadeniz Filosu gemilerine ve tahıl koridorunun güvenliğini sağlamada yer alan sivil gemilere karşı terör eylemi gerçekleştirdiği" belirtilmişti.

Açıklamada, "Terör eylemini göz önünde bulundurarak Rus tarafı, Ukrayna limanlarından tarım ürünlerinin çıkışına ilişkin anlaşmaların uygulanmasına katılımını askıya aldı." ifadeleri kullanılmıştı.

TÜRKİYE'NİN ÖNCÜLÜĞÜNDE TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI İMZALANMIŞTI

Küresel gıda krizinin çözümü için Türkiye'nin koordinasyonunda yürütülen Karadeniz Tahıl Girişimi, 22 Temmuz'da İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Ukrayna, Rusya, Türkiye ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında imzalanmıştı.

Kasım Gülpınar: Yeniden Refah Partisi benim için hayal kırıklığı oldu 1 Temmuz 2025 sonrası satılan araçları kapsayacak Kerem Aktürkoğlu'ndan derbi öncesi Galatasaray paylaşımı
Sonraki Haber