Ziraat Bankası 2018 bedelli askerlik kredisi | Faiz oranları nedir?

Siyaset çevrelerinin ve sivil toplumun bedelli askerlik konusundaki açıklamaları, yeni bir bedelli askerlik çıkması için bekleyenleri heyecanlandırdı. Bedelli için şimdiden kaynak bulmak isteyen vatandaşların en çok merak ettiği konu ise bankaların bedelli kredisi seçenekleri... Ziraat Bankası 2018 bedelli askerlik kredisi | Faiz oranları nedir? Detaylı bilgiler haberimizde...

Son dönemde en çok konuşulan konulardan biri olan bedelli askerlik konusunda sinyaller gelirken, bedelli bekleyenler kredi seçeneklerini araştırmaya başladı. İşte size Ziraat Bankası 2018 bedelli askerlik kredisi | Faiz oranları nedir? Ayrıntıları haberimizden öğrenebilirsiniz.

Yeniden gündemi meşgul eden bedelli askerlik konusunda son gelen duyumlar bu sonbaharda çıkacağı yönündeydi. Bedelli askerlik için araştırma yapan vatandaşlar, bankaların bu konudaki kredi çalışmalarını da merak etmeye başladı.


İşte Ziraat Bankası Bedelli Askerlik Kredisi:
Bedelli askerlik yapmak için kredi kullanacak adayların birçoğu devlet bankası olması sebebiyle Ziraat Bankası’nı tercih etmektedir. İhtiyaç kredisi kapsamında yer alan bir kredi türü olan bedelli askerlik kredisi, Ziraat Bankası tarafından %1.67 faiz oranları ile sunulmaktadır. Ziraat Bankası’nın bu kredi konusundaki en büyük avantajı ise kredi ödemelerinin 3 ay sonra başlayacak olması..

 BEDELLİ ASKERLİK NEDİR?
Bedelli askerlik, Türkiye'de Osmanlı döneminden bu yana aralıklarla zorunlu askerlik'e alternatif olarak süre kısalması karşılığı nakit bedel ödenmesi mantığına dayanan bir uygulamadır. Uygulamanın dayandırıldığı gerekçeler ordunun ve devletin maddi ihtiyaçları ve bireylerin işlerini kaybetmemeleridir. Uygulamanın Anayasa Mahkemesi tarafından eşitlik ilkesini ihlal etmediğine karar kılınmıştır.


18 yaş ve üzeri erkek Türk vatandaşlarından yurt dışında en az 3 yıl çalışmış olanların 21 günlük süre ile vatani hizmetlerini görmelerine olanak veren bedelli askerlik günümüzde geçerlidir, buna aynı zamanda "dahte" dövizle askerlik hizmetine tabi erler ismi de verilir.

Diğer şekli ise geçici olarak Türkiye'de ikamet etmekte olanlara sağlanan olanaktır. Bu durumdaki askerlik süresi ise 21 gün olarak tespit edilmiştir. Cumhuriyet tarihinde 10 kez uygulanmıştır. En son uygulamalar, 1987, 1992, ve 1999 yıllarında yapılmıştır. 1999 yılındaki uygulamanın sebebi 17 Ağustos 1999'daki Gölcük depreminden sonra ülke ekonomisine katkı amacı taşımıştır. 2011 yılında uygulanan bedelli askerlikte, 30 yaşından gün alan ve 30.000 TL tutar ödeyen kişiler askerlik vazifesini yapmış sayılmışlardır. Yasa çerçevesinde adaylar 21 günlük temel askeri eğitimden de muaf tutulmuşlardır. 2 Aralık 2014 tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu, 31 Aralık 1987 ve önceki tarihlerde doğanların 18.000 TL karşılığında bedelli askerlikten faydalanabileceklerini belirtmiştir. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra toplanan Bedelli Askerlik Komisyonu, bedelli askerlikten 1 Ocak 1988 ve önceki tarihlerde doğanların yine 18.000 TL karşılığında yararlanabileceğini belirten bir karar almıştır. Bu kararın 2 Ocak 1988 ve sonraki tarihlerde doğanlara hak ihlali oluşturduğunu düşünen askerlik yükümlüleri, kararı Ocak 2015'te Anayasa Mahkemesine taşımıştır.

NASIL BEDELLİ ASKERLİK YAPILIR?
Bedelli askerlik yapabilmenin 2 şartı vardır bunlar;

1- Dönemlik çıkartılan bedelli askerlik yasaları
2- DAHTE (Anlamı dövizle askerlik hizmetine tabi olan erler) 3 sene yurt dışında çalışma şartı

Hızlı kargo dolandırıcılarına dikkat! Jose Mourinho'dan oyuncularına Kayserispor maçı öncesi uyarı "4-5 yıl cezaevinde yattım, örgütü benim kadar iyi kimse bilemez"
Sonraki Haber