Zona Hastalığında Banyo Yapılır Mı?

Zona hastalığı sürecinde birçok bilinmeyen konu mevcut. Zona hastalığında banyo yapılır mı, dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Zona hastalığı belirtileri nelerdir? Ayrıntılara buradan bakabilirsiniz.

Zona hastası bireyin banyo yapma konusunda yasaklayıcı bir kural yoktur. Aksine banyo işlemi ile cildin hijyen bakımını yapıyor olup cildin nem dengesi sağlanır. Yalnız banyo yapımı için dikkat edilmesi gereken en önemli husus ise sıcak suda duş alınmaması gerektiği. Cilt üzerindeki kabarcık doku sıcak suya maruz kaldığında şiddetli ağrılara sebep olur. Bunun için uzmanlar Zona hastalığı olan kişilere derecesi uygun ılık bir su ile duş almalarını, cildi fiziksel olarak tahriş etmeden temizlemelerini tavsiye ediyor.

Gıda sahtekarları yine iş başında! Sucuğa eşek eti karıştırmışlar Narin'in büyük abisinden katil kim sorusuna cevap gibi paylaşım Emekli ve asgari ücret zammı ne kadar olacak? Fenerbahçe Bodrumspor maç özeti ve golleri izle! beIN Sports özet İtalyanlar Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü transferini duyurdu Poşetteki kan insana ait değilmiş