Ankara Emniyeti'ndeki kirli kumpasta sıcak gelişme... 280 kişi takibe alındı! Aralarında üst düzey siyasi ve gazeteciler de var...

Türkiye, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü ve görevden uzaklaştırılan emniyet personelleri skandalına kilitlendi. Kirli kumpas ortaya çıkarken üst düzey siyasi ve gazetecilerin de aralarında olduğu 280 kişinin de takibe alındığı öğrenildi. İşte detaylar...

Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütü operasyonu sonrası bazı emniyet görevlilerinin AK Parti’ye yönelik 17-25 Aralık benzeri bir kumpas hazırlığında olduğu ortaya çıkmış, iddialar üzerine 3 polis müdürü görevden uzaklaştırılmıştı.

ÇARPICI GELİŞMELER

Ayhan Bora Kaplan’a yönelik soruşturmanın emniyet ayağında çarpıcı gelişmeler yaşanıyor.

Ankara Emniyetinin Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yaptığı operasyonun ardından örgütün iki numarası Serdar Sertçelik'in gizli tanık yapıldığı, elektronik kelepçe takılıyken de önce bir restoranda tabancayla vurulduğu sonra da yurtdışına kaçtığı ortaya çıkmıştı.

 

 

"SENİNLE TEMİZ ELLER OPERASYONU BAŞLATACAĞIZ"

Telefon kayıtlarında emniyet mensuplarının kendisine "Seninle temiz eller operasyonu başlatacağız" dediği Sertçelik'in elektronik kelepçe takılıyken yaptığı ihlallerin kayıtlarına ulaşıldı.

Soruşturmayı yürüten 3 polis memurunun açığa alınması sonrası haklarında 'anayasal düzene karşı suçlar' çerçevesinde adli soruşturma başladı.

Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek soruşturmaya dair dikkat çeken gelişmeleri paylaştı:

Şimdi; Gizli tanığın konutu terk ettiğine yönelik ilk ihlali '26 Ekim 2023 tarihinde Elektronik İzleme Merkezince tespit edilmiştir' diyor. İhlal Ankara Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne resmi yazıyla bildirilmiştir. Ankara Denetimlik, durumu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Hazırlık Soruşturma Bürosuna bildirmiştir. Sonraki aşamalarda, 30 Ekim 2023, 31 Ekim 2023, 1 Kasım 2023, 2 Kasım 2023, 19 Kasım 2023, 20 Kasım 2023, 21 Kasım 2023.

Şimdi 21 Kasım'ın üzerinde duracağım. 21 Kasım'da gece klübünde eğleniyor ve dışarı çıkıp vurulduğu gece. 21 Kasım'da Adalet Bakanlığı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyete durumu resmi olarak bildirmiş. Burada aslında denetimli serbestlik yönünden Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü görevini yapmış. 1 gün sonra zaten bu şahıs yurtdışına kaçıyor. Eğer polis orada gerekli müdaheleyi yapsaydı o gizli tanık yurtdışında değil, cezaevinde olacaktı.

Buradan nereye varmak istiyoruz? Burada polisin bu gizli tanığa yol vermesinin perde arkasında işte o AK Parti'ye ve MHP'ye, üst düzey isimlere gizli tanık ifadesine eklettirebilmek için bu şahsa kıyak yapılıyor. Çünkü açığa alınan polislerin bir hedefi var.

Sadece Emniyet değil, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının da görevini yapması lazımdı. Doğrudan polisi beklemeden, normal cezaevi şartlarına çevirmesi lazımken çevirmiyorlar. Ankara polisi ile bu savcılık arasında da bir irtibat var.

 üst düzey siyasi ve gazetecilerin de aralarında olduğu 280 kişi de takibe alındı. 

Ankara Emniyeti'ndeki kirli kumpasta sıcak gelişme... 280 kişi takibe alındı! Aralarında üst düzey siyasi ve gazeteciler de var... ile ilgili etiketler Ankara emniyet
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.