Ankara ilçe ilçe seçim sonuçları 2019! Belediye başkanı kim oldu?
Ankara ilçe ilçe seçim sonuçları 2019! 31 Mart yerel seçimlerinde seçmenler sandık başına giderek oylarını kullandı. Seçim sonuncunun en çok merak edildiği Ankara’da hangi adayın seçimi kazandığı merak ediliyor. Cumhur ittifakı AK Parti adayı Mehmet Özhaseki ve Millet İttifakı CHP adayı Mansur Yavaş arasında geçen seçim yarışının sonucu belli oluyor. Vatandaşlar hangi adayın seçimi kazandığını araştırmaya başladı. İşte Ankara ilçe ilçe seçim sonuçları 2019! Detaylar haberimizde...
Ankara ilçe ilçe seçim sonuçları 2019! 31 Mart 2019 yerel seçimleri için tüm Türkiye’de seçmenler sandık başına gittiler. Belediye başkanı ve muhtarların oylandığı seçimde sonucu en çok merak edilen yerler arasında ilk sırayı Ankara alıyor.Cumhur ittifakı AK Parti adayı Mehmet Özhaseki ve Millet İttifakı CHP adayı Mansur Yavaş arasında geçen seçim yarışının sonucu belli oluyor. Vatandaşlar hangi adayın seçimi kazandığını araştırmaya başladı. İşte Ankara ilçe ilçe seçim sonuçları 2019! Detaylar haberimizde...
ANKARA BELEDİYE BAŞKANI KİM OLDU 2019?
Yeni Ankara Belediye Başkanı'nın kim olduğu henüz belli olmamakla birlikte, gelen bilgilerle anbean güncellenecektir. 31 Mart 2019 seçimlerinde Ankara'nın yeni belediye başkanının kim olduğunu öğrenmek için SuperHaber'i takip etmeye devam edin...
31 Mart 2019 Ankara yerel seçim sonuçları
31 Mart yerel seçim sonuçları ile ilgili son dakika gelişmelerini haberimiz içerisinden takip edebilirsiniz. Ankara Belediye Başkanı açıklanır açıklanmaz haberimize eklenecektir.
Ankara nefesini tuttu yerel seçimlere kilitlendi. Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Belediye Başkanlığı, İlçe Belediye Başkanlığı, Belde Belediye Başkanlığı, İl Genel Meclisi, Mahalle Muhtarlığı seçim sonuçlarını herkes merak ediyor.
OYLAR SAAT KAÇTA SAYILMAYA BAŞLANACAK?
Oy verme saatlerinin 07.00-16.00 olduğu illerde saat 16.00, diğer illerde saat 17.00’den önce oylar sayılmaya başlanamayacak. Sandık seçmen listesindeki bütün seçmenler oylarını kullanmış olsalar bile oy vermenin bitim saatinden önce sandıklar kesinlikle açılamayacak.
ÖNCE HANGİ OYLAR SAYILACAK?
Büyükşehirlerde, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık, diğer illerde, sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık, seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.
31 MART YEREL SEÇİM PARTİ PARTİ ANKARA İLÇE ADAYLARI
2019 PARTİ PARTİ ANKARA İLÇE ADAYLARI KİMLER?
AK Parti'nin Ankara ilçe adayları şöyle:
Akyurt: Hilal Ayık
Altındağ: Asım Balcı
Ayaş: Burhan Demirbaş
Bala: Ahmet Buran
Beypazarı: Tuncer Kaplan
Çamlıdere: Hazım Caner Can
Çankaya: Amber Türkmen
Çubuk: Baki Demirbaş
Elmadağ: Gökhan Küçükçelebi
Evren: Hüsamettin Ünsal
Güdül: Muzaffer Yalçın
Haymana: Özdemir Turgut
Kahramankazan: Serhat Oğuz
Kalecik: Duhan Kalkan
Keçiören: Turgut Altınok
Kızılcahamam: Süleyman Acar
Mamak: Murat Köse
Nallıhan: İsmail Öntaş
Pursaklar: Ayhan Yılmaz
Sincan: Murat Ercan
Şereflikoçhisar: Melih Memiş Çelik
Yenimahalle: Veysel Tiryaki
CHP Ankara ilçeleri adayları şöyle:
Çankaya: Alper Taşdelen
Yenimahalle: Fethi Yaşar
Mamak: Adnan Demirci
Etimesgut: Celal Çelik
Ayaş: Ali Başkaraağaç
Elmadağ: Adem Barış Aşkın
Güdül: Sevilay Akyüz
Haymana: Hacı Aysu
Kalecik: Hamza Alper Gümüş
Polatlı: Sami Çay
CUMHUR İTTİFAKI ADAYI MEHMET ÖZHASEKİ KİMDİR?
Ankara'da 31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakı (MHP AK Parti) Mehmet Özhaseki'yi ortak aday gösterdi. Mehmet Özhaseki kimdir, nerelidir? İşte Mehmet Özhaseki'nin biyografisi.
AKP Kayseri milletvekili Mehmet Özhaseki, Ankara Büyükşehir Başkanı Adayı oldu. 1957 yılında Kayseri'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kayseri'de tamamladı. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü'nü kazandı. O günkü siyasi şartlar ve öğrenci olayları sebebiyle buradaki eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldı ve ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girdi. Buradan mezun olduktan sonra, avukatlık stajını Kayseri Adliyesi'nde yaptı; ancak avukatlık yapmadı ve tekstil üzerine iş yapan aile şirketinin başına geçti. 1994'e kadar tekstil ticareti ile iştigal etti.
Özel sektörde tekstil imalatı ve ticareti üzerine faaliyet gösterdi. Birçok vakıfta başkanlık ve yönetim kurulu üyelikleri yaptı. 5 kez üst üste Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildi. 7 yıl boyunca Tarihi Kentler Birliğinin Başkanlığını yaptı. 25 ve 26. Dönemde Kayseri Milletvekili seçildi. AK Parti MKYK ve MYK Üyesi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı olarak görev yaptı. 65. Hükûmette Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev aldı. İngilizce ve Arapça bilen Özhaseki, evli ve 4 çocuk babasıdır.
Millet İttifakı adayı Mansur Yavaş, 2014 seçimlerinde de CHP'nin Ankara BŞB Başkan adayı olmuştu. Yavaş, Melih Gökçek'e karşı çok az bir farkla kaybetmişti.
CHP'NİN ANKARA ADAYI MANSUR YAVAŞ KİMDİR?
Millet İttifakı Ankara'da 31 Mart seçimleri için Mansur Yavaş'ı aday gösterdi. 2014 yerel seçimlerinde Ankara'da Melih Gökçek ile yarışan Mansur Yavaş seçimi az bir farkla kaybetmişti.
CHP ve İYİ Parti, 31 Mart Yerel Seçimleri için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Mansur Yavaş’ı gösterdi. Hem Ankara’daki hem de yurt genelindeki seçmenler Mansur Yavaş’ın biyografisini internet üzerinden araştırıyor.
CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş 1955 yılında Beypazarı’nda dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini doğduğu şehirde tamamladı. 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Mezuniyetinden kısa bir süre sonra Nursen Yavaş ile nikah masasına oturdu. 1986 yılında Beypazarı’na döndü ve serbest avukatlık yapmaya başladı. 1989-1994 yılında Belediye Meclis Üyeliği yaptı.
31 MART YEREL SEÇİMLERİ OY NASIL KULLANILIR?
Sandık başkanından pusula ve zarfı alırken, yazılı veya evet mührü yazılmış olmadığını kontrol edin. Tarafınıza görevliler tarafından verilecek stampa ve mühürle oy vermek için kullanılan paravanın arkasına geçin ve kimi istiyorsanız, o parti ya da bağımsız adayın isminin altındaki yuvarlak boşluk alana bastırın. Net şekilde çıktığını gördükten sonra mürekkebin kurumasını bekleyin ve mührün geldiği yer dışarıda kalmayacak şekilde, düzgünca katlayarak, zarfa yerleştirin. Paravandan çıkın ve oyunuzu sandığa atın.
OY PUSULASINI YIRTMAYIN
Sandığın ait olduğu seçim çevresinden başka bir seçim çevresi için düzenlenmiş oy pusulaları da geçerli kabul edilmeyecek. Ayrıca bütünlüğü bozacak şekilde yırtılmış veya koparılmış, üzerinde evet ya da tercih mührü dışında veya bu mühürler yerine herhangi bir özel işaret, isim, imza kaşesi, mühür veya parmak izi basılan, üzerinde yer alan siyasi partilere veya bağımsız adaylara ait bölümleri belirgin şekilde karalanmış, çizilmiş veya işaretlenmiş olan oy pusulaları da geçersiz sayılacak.
SADECE ZARF VE OY
Yüksek Seçim Kurulu, zarfın içinde el ilanı, broşür ya da özel bir işaret, yazı, şekil taşıyan kağıt veya işaret amacı taşıyan herhangi bir madde çıkması halinde, bu zarftan çıkan oy pusulaları hesaba katılmayacak. Zarfların açılması veya oyların okunması sırasında oy pusulasının yırtılması, bütünlüğü bozulmaksızın bir kısmının kazaen yırtılması durumunda oylar geçerli sayılacak. Herhangi bir şekilde lekelenmiş olup da bunun özel olarak işaret koymak amacıyla yapılmadığının anlaşılması durumunda, bu oy geçerli kabul edilecek
ÖNCELİKLİLER
Hamile, hasta, engelli ve yaşlı seçmenler kuyrukta bekletilmeden oy kullandırılacak. Seçmenler cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla kapalı oy verme yerine giremeyecek. Bu tür cihazlar kapalı oy verme yerine girmeden önce kapatılarak sandık kurulu başkanına teslim edilecek.