Ankara'da başlayıp Bolu'ya sıçradı! Kızılcahamam yangını 22 saat sonra kontrol altında!

Dün Ankara Kızılcahamam'da başlayan orman yangını rüzgarın etkisiyle Bolu Gerede'ye sıçradı. Ankara'daki orman yangını 22 saatin sonunda kontrol altına alındı. Bolu'daki yangın ise rüzgarın etkisiyle yeniden alevlendi.

Yangın, dün saat 12.30 sıralarında Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Mahallesi'nde başladı.

Rüzgarın etkisiyle büyüyen alevler kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve arazöz sevk dildi.

Bölgede etkili olan şiddetli rüzgar sebebiyle alevler Bolu'nun Gerede ilçesine bağlı Demirler köyüne ve Berçin Çatak Yaylası'na sıçradı.

Yerleşim alanını tehdit eden alevleri söndürmek için bölgeye 4 helikopter, 23 arazöz, 158 araç ve iş makinesi sevk edilirken, Demirciler köyündeki 123 kişi tedbir gayesiyle tahliye edildi. Akşam saatlerine kadar havadan müdahale edilen yangına karadan müdahale sabah saatlerine kadar sürdü. Yerleşim alanlarını tehdit eden alevlerin bir kısmı evlere sirayet etmeden söndürülürken, günün ilk ışıklarıyla birlikte havadan müdahale yeniden başladı.

Ankara'da hem havadan hem de karadan müdahale edilen yangın  yaklaşık 22 saat sonra kontrol altına alındı.

Yangına müdahale devam ediyor.

 

 

Ankara'da başlayıp Bolu'ya sıçradı! Kızılcahamam yangını 22 saat sonra kontrol altında! ile ilgili etiketler Ankara Bolu Orman Yangını
GÜNÜN VİDEOSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünya liderlerine çağrı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Toplumlarımızı zehirleyen her türlü nefret söylemine, ırkçılığa ve aşırı sağ akımlara karşı demokrasilerimizi korumak zorundayız. Tüm bu hedefleri gerçekleştirmek için ihtiyacımız olan, çok taraflı sistemi dünyanın beşten büyük olduğu şiarını merkeze alarak adalet ve hakkaniyet ekseninde yeniden şekillendirmektir” dedi.