Ankara'da kritik ziyaret! Barzani bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek! Masada hangi konular var?

Irak'ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani bugün Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek. Barzani'nin görüşmede Türkiye ile Irak ve IKBY arasındaki ilişkileri güçlendirme konusunda görüş alışverişinde bulunacağı belirtildi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, bugün Ankara'yı ziyaret edecek.

IKBY Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Neçirvan Barzani'nin bu sabah Ankara'ya yapacağı resmi ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geleceği ifade edildi.

GÜNDEMDE HANGİ KONULAR VAR?

Barzani'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türkiye ile Irak ve IKBY arasındaki ilişkileri güçlendirme konusunda görüş alışverişinde bulunacağı belirtilen açıklamada, tarafların bölgedeki son gelişmeleri ve her iki tarafı ilgilendiren çeşitli konuları ele alacakları ifade edildi.
IKBY ile Türkiye arasındaki ilişkilerin, uzun süredir güvenlik, enerji ve ticaret temelinde şekillendiği biliniyor.

Ancak iki taraf arasındaki en önemli gündem başlığı, PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki varlığı.

Türkiye, sınır ötesinde terör örgütü PKK ile mücadelesinde IKBY'nin desteğine önem veriyor.

Ankara'da kritik ziyaret! Barzani bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek! Masada hangi konular var? ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Neçirvan Barzani Irak PKK
GÜNÜN VİDEOSU

Malatya'daki 5.9'luk depreme canlı yayında yakalandı! Korkuyla masanın altına sığındı...

Malatya Vuslat TV canlı yayınında, 5,9'luk deprem anı saniye saniye kaydedildi. Yayında depreme yakalanan haber spikeri korkuyla masanın altına sığındı. İşte haber spikerinin zor anları...