Ankara'da maymun çiçeği vakası görüldü mü? Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama geldi!

Ankara'da 4 kişinin maymun çiçeği virüsü şüphesiyle karantinaya alındığı iddia edilmişti. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü iddiaları yalanladı.

Sözcü, Ankara Etlik Şehir Hastanesi'ne götürülen bir kişinin Maymun Çiçeği hastalığı şüphesiyle karantinaya alındığını iddia etti. 

Ayrıca 3 Maymun Çiçeği hastalığı şüphelisinin de 21 Ağustos'ta Bilkent Şehir Hastanesi'nde karantinaya alındığı önü sürüldü.

Bunun üzerine Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama geldi. İddiaları yalanlayan yetkililer, Türkiye'de maymun çiçeği vakasının olmadığını belirtti.

Yapılan açıklamada, "Ankara'daki hiçbir sağlık tesisimizde maymun çiçeği (mpox) hastalığı şüphesi ile karantinaya alınan hastamız bulunmamaktadır. Bu tür iddialar, gereksiz bir panik ortamı yaratmaya yönelik asılsız bilgilerdir.

Maymun çiçeği hastalığı ile ilgili bilgilendirmeler, Sayın Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve Bakanlığımızın ilgili birimleri tarafından şeffaf bir şekilde ve sıklıkla yapılmakta olup, halkımızın doğru bilgilere ulaşması amacıyla gereken tüm adımlar atılmaktadır. Vatandaşlarımızın, resmi açıklamaları dikkate alarak bu tür söylentilere itibar etmemeleri önem arz etmektedir" ifadeleri yer aldı.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu da dün maymun çiçeği hastalığı ile ilgili önemli açıklamalar yapmıştı. Bakan Memişoğlu, Türkiye'de maymun çiçeği vakasının görülmediğini kaydederek, "Şu ana kadar tanı koyulmadı. Eğer böyle bir tanı koyarsak bildireceğiz ve gereğini yapacağız izolasyonlar dahil. Aşısından testine kadar neler yapılacağı konusunda bakanlık olarak alarmdayız. Korkuya ve paniğe gerek yok" ifadelerini kullanmıştı.

 

Ankara'da maymun çiçeği vakası görüldü mü? Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama geldi! ile ilgili etiketler maymun çiçeği Ankara
GÜNÜN VİDEOSU

Sakarya'daki makarna fabrikasındaki patlamadan sağ çıkan işçi dehşet anlarını anlattı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan OBA Makarna'nın fabrikasında dün patlama yaşanmış, olayda 1 işçi ölürken 30 işçi de yaralanmıştı. Faciadan yaralı kurtulmayı başaran işçilerden Ahmet Dedecan dehşet anlarını anlattı.