Ankara'da Türk savunma sanayinin kalbine canlı bomba saldırısı mı?

Ankara'da savunma sanayinin kalbine bir saldırı mı gerçekleştirildi? Gelen ilk bilgilere göre olay bir canlı bomba saldırısı olabilir

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesislerinde patlama ve silah sesleri duyuldu. Olay, tesisin giriş kapısında meydana gelen iki patlama ile başladı ve ardından silah sesleri duyuldu. Bu gelişmeler üzerine bölgeye çok sayıda güvenlik gücü, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Canlı bomba saldırısı mı?

Olayın bir terör saldırısı olabileceği yönünde iddialar ortaya atıldı. Özellikle canlı bomba saldırısı ihtimali üzerinde duruluyor. Güvenlik nedeniyle tesis içindeki personelin sığınaklara yönlendirildiği bildirildi. TUSAŞ, Türkiye'nin savunma sanayisinde kritik bir öneme sahip olduğu için bu tür olaylar büyük bir dikkatle takip ediliyor.

CNN Türk muhabiri Paşa Alyurt'un aktardığı bilgilere göre, olay yerinde güvenlik tedbirleri artırılmış durumda ve çok sayıda ambulans ekibi bölgeye yönlendirildi. Olayın detayları gelmeye devam ediyor.

Bakan açıkladı! Şehit ve yaralılar var

"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır.

 

Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız."

Ankara'da Türk savunma sanayinin kalbine canlı bomba saldırısı mı? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

TERÖR SALDIRISININ GÖRÜNTÜLERİ TUSAŞ saldırganları taksiyle geldi: 1'i kadın 3 terörist

Son Dakika Haberi... Kahramankazan'daki TUSAŞ yerleşkesine gerçekleştirilen terör saldırısının detayları yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Üç terörist ticari taksiyle geldi. Burada el bombası attı. Teröristlerden ikisi olay yerinde etkisiz hale getirildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bu hain terör saldırısı, Türkiye’nin savunma sanayinde elde ettiği başarıları hedef almıştır" dedi.