Ankara'dan Trump'ın "Kudüs" işgüzarlığına net tavır!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü başkent olarak kabul edeceği yönündeki çıkışına tepki gösterdi. Endişe verici olarak nitelediği girişim için Kalın, "ABD yönetiminin bu hatayı yapmayacağını umuyoruz" diye konuştu. Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ da, Trump'ın bu girişimi için Türkiye'nin tavrının net olduğunu ifade etti ve "Oldu bittilere karşı Türkiye'nin 'evet' demesini kimse beklememelidir" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, uzun süredir ABD'nin büyükelçiliğini Tel Aviv'den İsrail'in başkenti olarak kabul ettiği Kudüs'e taşıyacağını ifade ediyordu. Bu girişim için verdiği tarih ise bugünü işaret ediyordu. Henüz bu yönde atılmış adım yok ancak Türkiye'nin en üst makamlarından bu girişimin doğuracağı sonuçlara ilişkin açıklamalar peş peşe gelmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, bu sabah yaptığı açıklamada Washington'ın hamlesinin endişe verici olduğunu belirterek "ABD yönetiminin bu hatayı yapmayacağını umuyoruz" diye konuştu.

Kalın, böyle bir gelişmenin yeni gerilim ve çatışmalara sebep olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter'dan ABD'nin İsrail'in başkenti Kudüs olarak tanıyacağı haberlerine tepki gösterdi.

Kalın şunları söyledi: ''ABD yönetiminin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağı haberleri, son derece endişe vericidir. Bu, Kudüs’ün dini ve tarihi statüsüne, uluslararası anlaşmalara ve BM kararlarına tamamen aykırıdır. Böyle bir adım, zaten kırılgan olan Ortadoğu barış sürecini ortadan kaldıracak ve yeni gerilim ve çatışmalara sebep olacaktır. ABD yönetiminin bu vahim hatayı yapmayacağını ümit ediyoruz. Kudüs’ün ve Harem-i Şerif’in statüsünün korunması hayati önemi haizdir.''

HÜKÜMETTEN 1967 SINIRI VURGUSU

Ankara'nın 1967 sınırlarını savunduğunu belirten hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ ise, "Bölgeyi lütfen yeni felaketlere, yeni çatışmalara, yeni kargaşalara sürükleyecek adımlar atmaktan kaçının. Türkiye'nin duruşu bugüne kadar bu konuda neyse bundan sonra da o olacaktır. Oldu bittilere karşı Türkiye'nin 'evet' demesini kimse Türkiye'den beklememelidir" dedi.

Ankara'dan Trump'ın "Kudüs" işgüzarlığına net tavır! ile ilgili etiketler Kudüs Trump Ankara İbrahim Kalın Bekir Bozdağ
GÜNÜN VİDEOSU

Kahramanmaraş'ta zihinsel engelli çobana işkence! Saldırgan kadın gözaltına alındı...

Kahramanmaraş’ta kendilerine alkol almak istemeyen zihinsel engelli bir çobanı sopayla darp eden kadın gözaltına alındı.