Antalya’da gerçekleştirilen ayakkabı fuarının ihracata 50 milyon dolar katkı sunması bekleniyor

40 ülkeden 1500'e yakın ziyaretçinin katılımıyla Antalya’da gerçekleştirilen Eksposhoes Ayakkabı Moda Saraciye Fuarı'nın, 2021’de gerçekleşecek ayakkabı ihracatına 50 milyon dolarlık katkı sağlaması amaçlanıyor.

Türkiye’de faaliyet gösteren ayakkabı imalatçılarının dünya vitrini olarak değerlendirilen fuar, 200 firmanın katılımıyla kapılarını ziyaretçilerine açtı. Ağırlıklı olarak yabancı taliplere yönelik olarak düzenlenen fuar Rusya, Ukrayna başta olmak üzere Avrupa ve Orta Doğu ağırlıklı 40 ülkeden ziyaretçileri misafir ediyor.

Fuarın Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Demir yabancı ayakkabı sektörü temsilcilerinin Türk ayakkabı imalatına rağbet gösterdiğini aktardı. 2020’ye kıyasla bu yıl gerek ziyaretçi gerekse katılımcı firma açısından iki kat artış yaşandığını kaydeden Demir, pandemi koşullarında ihracatçıların her türlü güçlüğe rağmen üretimi ve ihracatı sürdürdüklerini belirtti.

Düzenlenen fuarın dünyaya hitap ettiğini ve Türkiye'deki üreticilerin dünya üzerindeki çeşitli pazarlara uyum sağlayabildiğini aktaran Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birçok firmamız Avrupa'daki, Rusya'daki fuarlara katılıyor ve her iki tarafa da hazırlanmasını iyi biliyor. Çünkü Rusya'da, Azerbaycan'da satılan bir ürün Avrupa'da satılamıyor, aynı şekilde Avrupa pazarına giden bir ürün eski Doğu Bloku ülkelerinde satılmıyor. Firmalarımız dünya pazarına çok hakimler. Koleksiyonlarını gelecek ziyaretçinin isteği doğrultusunda hazırlayıp, sergiliyorlar."

Fuarın 10 yıldır ihracata katkı sunduğunu aktaran Demir, "Tamamen ihracata yönelik olan fuarımızın da ayakkabı sektörüne ciddi katkısı bulunuyor. En kötü dönemde fuarın 23-24 milyon dolarlık bir katkısı vardı, bu yıl ise 50 milyon doların üstünde bir katkı sağlayacağını tahmin ediyoruz." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'NİN KONUMU DÜNYA AYAKKABI TALEBİNİ KARŞILAMAYA ELVERİŞLİ

Türkiye’de ki ayakkabı sektörünün dünya pazarında önemli bir role sahip olduğunu belirten Demir, lojistik imkanların da en iyi şekilde değerlendirildiğini aktardı. Coğrafi konumu dolayısıyla Türkiye'nin üretim ve teslimatı hızlı olarak gerçekleştirebildiğini kaydeden Demir, şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa'daki bir insan Çin'e en az 6 ay öncesinden sipariş vermesi lazım. Bizde ise bugün sipariş verse 15 gün sonra ürün hazır, 22'nci gün vitrinine koyabilir. Hem kalite hem model hem tasarım hem de hız bakımından gerçekten çok iyi noktadayız. Günün modasını çok iyi takip edip, günün renklerini, trendlerini yakalayıp, çok hızlı uyum sağlayabiliyoruz. Dünya'da Türkiye kadar hızlı değişimi sağlayacak başka ülke yok."

 

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Zalim ordusu saldırıyor! İsrail Gazze'de “Güvenli Bölge” ilan edilen çadırları vurdu

Gazze’nin Han Yunus şehrinde, İsrail işgal güçleri sivillerin sığındığı çadırları hedef aldı. Bombardımanda çok sayıda masum sivil hayatını kaybederken, yaralıların durumu kritik.