Araç sahipleri dikkat! Bu masraf otomatik tahsil edilecek

Kredi ile alınan araçların kasko poliçesini bankadan yapma zorunluluğu getirildi. Bu poliçeler artık sadece bankalar aracılığıyla temin edilebilecek.

Artık araç kredisi başvurusu yapacak vatandaşların dikkat etmesi gereken yeni bir zorunluluk var. Bankaların kasko poliçesi alma zorunluluğu, tüketicilerin dikkat etmesi gereken bir konu haline geldi. Bu poliçeler artık sadece bankalar aracılığıyla temin edilebilecek.

Araç sahipleri dikkat! Bu masraf otomatik tahsil edilecek

HUKUKA AYKIRI OLDUĞU BELİRTİLİYOR

Tüketici dernekleri, bu zorunluluğun hukuka aykırı olduğunu vurgularken, tüketicilerin serbest piyasa koşullarında istedikleri acenteden kasko poliçesi alma hakkına sahip olduklarını ifade etti.

Hukukçular, bankaların kasko poliçesi talep etme hakkına sahip olduğunu, ancak tüketicilerin bu poliçeyi başka bir acenteden alabileceklerini belirtildi. Tüketici dernekleri ise, sigorta poliçelerinin serbest piyasa koşullarına göre herhangi bir acenteden yapılabileceğini vurgulayarak, bankaların zorunlu kasko taleplerine karşı hukuki yollara başvurulmasını öneriyor.

Hukukçular, bankaların araç kredisi verirken kasko poliçesini zorunlu kılabileceğini ancak tüketicilerin bu poliçeyi bankadan değil, tercih ettikleri herhangi bir acenteden alabileceklerini ifade etti.

Bu gelişmeler, banka kredisiyle araç sahibi olmayı planlayan vatandaşların göz önünde bulundurması gereken önemli bir konu haline geldi.

Tüketiciler, kasko poliçesi alırken bankaların dayatmalarına karşı mevcut seçeneklerini değerlendirip, kendileri için en uygun ve avantajlı seçeneği tercih etme hakkına sahiptir.

Araç sahipleri dikkat! Bu masraf otomatik tahsil edilecek ile ilgili etiketler Otomobil Araç kredi Kasko Trafik Sigortası
GÜNÜN VİDEOSU

Sakarya'daki makarna fabrikasındaki patlamadan sağ çıkan işçi dehşet anlarını anlattı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan OBA Makarna'nın fabrikasında dün patlama yaşanmış, olayda 1 işçi ölürken 30 işçi de yaralanmıştı. Faciadan yaralı kurtulmayı başaran işçilerden Ahmet Dedecan dehşet anlarını anlattı.