Arif Güran: Devlet kızımın kanını yerde bırakmayacak

Narin Güran'ın serbest bırakılan babası Arif Güran, Diyarbakır'daki köy evinde gazetecilere açıklandı. "Devlet kızımın kanını yerde bırakmayacak" diyen acılı baba amcayla ilgili konuşmaktan kaçındı. Güran, "Gözaltı" sorusuna ise "Misafirdim, gözaltı değil" diye cevap verdi.

Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran'ın babası köyde basın toplantısı düzenledi. Güran, tutuklu kardeşi ve eşiyle ilgili soruya geçiştirme cevap verirken, "Devlet öyle diyorsa öyledir. Biz bilseydik kızımı devletten önce bulurduk, demek ki bu devletin sorunu" diye konuştu.

"NEYİN NE OLDUĞUNU BEN BİLMİYORUM"

Acılı babanın sözlerinden satırbaşları şöyle:

"İlk günden beri demişiz, devlet zaten burada. temennim kızımın sağ olmasıydı. Ölü bulunması bile... Şu an kızımın bir mezarı bile olması.. Bu soruşturma ile ilgili zaten gizlilik kararı var. Devlet elinden gelenin fazlasını yapıyor. Allah'ın izniyle, kim olursa olsun, kim yakalanmışsa, kim tutuklanmışsa, illa ki bunu devlet çıkaracak. Savcıya verdiğim ilk ifadem de, ikinci ifadem de, son ifadem de aynıdır. Bu soruşturmanın selameti için devlet herkesi alabilir. Türk halkı benim kızıma sahip çıkmıştır, allah onlardan razı olsun.

"FENOMENLER KIZIMDAN YARARLANMASIN"

Tanımadığım insanların kızımın fotoğrafını çekmesi, fenomenlerin kızımdan nemalanmasını istemiyorum. Ben kızımın acısını yaşayamıyorum. Rica ediyorum.

Devletimiz elinden geleni yaptı bu davayla ilgili. Araştırmalar devam edecek. Rabbim onlara da aynısını yaşatsın. Allah belalarını versin. Biz lüks bir aile değildik çekirdek bir aileydik. Devlet herkesi alabilir, devlet bende şüpheleniyorsa beni bir başkasını da alabilir. Ben inanıyorum. Devlet kızımızın kanını yerde bırakmayacak.

Oğlum bir daha yakalanır bir daha alınır bir daha bırakılır. Devletin bileceği iş. Netice olarak bu soruşturmanın savcılarımızın başarılı gitmesi için en gerekiyorsa yapılır. Bu normal bir durum değil."

 

Arif Güran: Devlet kızımın kanını yerde bırakmayacak ile ilgili etiketler

Sitene Ekle