Asgari ücret 2020 zammı ne kadar olacak? 2020 TÜİK asgari ücreti açıklaması! SON DAKİKA!

Asgari ücret 2020 zammı ne kadar olacak? Son dakika gelen bilgiye göre,Türkiye İstatistik Kurumu, bir işçinin ihtiyaç duyacağı aylık ortalama harcama tutarını belirledi . Türkiye İstatistik Kurumu'nun belirlediği rakam ise komisyona iletildi. Asgari ücretin ne kadar olacağı ise merak konusu. Detaylar haberimizde...

Asgari ücret 2020 zammı ne kadar olacak? Son günlerin en çok merak edilen konularının arasında asgari ücrete yapılacak zam yer alıyor. Asgari ücret ile ilgili yeni bir gelişme daha belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu, bir işçinin ihtiyaç duyacağı aylık ortalama harcama tutarını belirledi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2020'de uygulanacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında üçüncü kez toplandı.

Toplantıda, TÜİK temsilcileri, asgari ücret tespitinde dikkate alınan, bir işçinin aylık gıda harcama tutarını Asgari Ücret Tespit Komisyonu'yla paylaştı.

Buna göre, bir işçinin aylık gıda harcaması, ağır statüdeki işlerde 2 bin 331 TL, orta statüde 2 bin 86 TL, hafif statüde bin 940 TL olarak hesaplandı.

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder başkanlığında Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunda (TİSK) toplanan komisyonda, işçileri temsilen Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, işverenleri temsilen TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç yer aldı.
Toplantıda, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinin bir işçinin gıda harcama rakamını paylaşması ve görüşmelerde ilk rakamların telaffuz edilmesi bekleniyor.

Asgari ücret 2020 zammı ne kadar olacak? 2020 TÜİK asgari ücreti açıklaması! SON DAKİKA! ile ilgili etiketler asgari ücret TÜİK 2020
GÜNÜN VİDEOSU

Diyarbakır'da kadın cinayeti: Uzman çavuş M. Recai Işık eşini katledip kafasına sıktı

Boşanma aşamasındaki eş cinayetlerine bir yenisi Diyarbakır'da eklendi... Uzman çavuş Muhammed Recai Işık boşanma aşamasındaki eşi Bedriye Işık'ı çarşıdaki bir iş yerinin önünde tabancayla öldürdü, ardından kafasına sıkarak kendi yaşamına da son verdi.