Aşı bekleyenlere kötü haber

Koronavirüsün henüz kanıtlanmış bir aşısı olmamasına rağmen bir çok ülke aşı dozlarını kendilerine ayırmak için ortaklık kurdu. Duke Global Health Innovation Center tarafından yapılan bir analize göre, bu alışveriş çılgınlığı, düşük gelirli ülkelerde milyarlar için daha az doz olacağı anlamına geliyor. Üretim kapasitesi dikkate alındığında mevcut modellere göre 2024 yılına kadar dünya nüfusunu kapsayacak kadar aşı olmayacak.

Covid-19 için bir aşı henüz mevcut değil, ancak birçok zengin ülke ve bazı orta gelirli ülkeler, aşı dozlarını ayırmak için ortaklıklar kurdu. Yapılan analize göre, şu anda geliştirme ve klinik deneme süreçlerinde ilerleyen yaklaşık 200 Covid-19 aşı adayı bulunduğunu ve ondan fazla adayın halihazırda Faz-3 büyük ölçekli denemelerde bulunduğunu ortaya koyuldu. Ülkelerden teyit edilen satın alımlar, yaklaşık dört milyar doz aşıyı kapsarken, diğer beş milyar doz müzakere altında.

Üretim kapasitesi dikkate alındığında mevcut modellere göre 2024 yılına kadar dünya nüfusunu kapsayacak kadar aşı olmayacak.

Yapılan analizlere göre bir çok gelişmiş ülke ortaya çıkaca aşıyı vatandaşlarına uygulayabilmek için sıraya girmiş durumda. Bu konuyla ilgili bir çok ortaklık da oluşturulmuş durumda.

Bu nedenle az gelişmiş ülkelerin aşıya ulaşmasının 2024'ü bulabileceği belirtiliyor.

Aşı bekleyenlere kötü haber ile ilgili etiketler Virüs aşı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da bir Sinagog'da “Yaşa Mustafa Kemal Paşa” sesleri!

İstanbul'da faaliyet yürüten bir sinagogda ayin yapan yapan Yahudiler, hep bir ağızdan İzmir Marşı'nı söyleyerek alkış tuttular. O anlar sosyal medyada gündem oldu.