Askeri kurs yalanına İYİ Parti de sarıldı

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Mustafa Kemal Atatürk'ün isminin, askeri kurs yönergelerinden çıkarıldığını iddia etti. Ancak SuperHaber'in araştırması sonucu Atatürk adının yönergede kaldırılmadığı ortaya çıktı. Öztürk'ün yalan haberine İYİ Parti'den de destek geldi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan konuyla ilgili TBMM'ye araştırma önergesi verdi.

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, geçtiğimiz günlerde yayınlanan köşe yazısında Mustafa Kemal Atatürk'ün adının, askeri kurs yönergelerinden çıkarıldığını öne sürdü.

Öztürk, "Önceki yönergelerde 8 ayrı yerde Atatürk adı, ilkeleri yer alırken, üniversitede son şekli verilen ASTTASAK ve SUTASAK yönergelerinden Atatürk adı tamamen çıkarıldı ve 'Hizmete Özel' kaydı ile uygulamaya konuldu." iddiasında bulundu.

YÖNERGE DEĞİŞMEDİ, ATATÜRK ADI DURUYOR

SuperHaber, Öztürk'ün iddiasını araştırdı. Buna göre, Milli Savunma Üniversitesi'nde yönerge değişikliği olmadığı öğrenildi.

Üniversitede halen, 2010 yılında çıkan KKY 51-19 'Astsubay Temel Askerlik ve Astsubaylık Anlayışı Kazandırma Yönergesi'nin kullanıldığı bilgisine ulaşıldı. Yönergede Mustafa Kemal Atatürk'ün isminin de kaldırılmadığı görüldü.

 ARAŞTIRMADAN YALAN HABERE SARILDILAR

Ancak, İYİ Parti durumu araştırmadan yalan habere sarılmayı tercih etti. İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, konuyla ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın cevaplaması isteği ile TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Türkkan’ın Akar’a sorduğu sorular şu şekilde:

1-Önceki yönergelerde 8 ayrı yerde adı ve ilkeleri yer almasına rağmen yeniden hazırlanan ASTTASAK ve SUTASAK yönergelerinde “Atatürk” adı neden çıkarılmıştır, bunun gerekçeleri nelerdir?

2-Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu olan Atatürk’ün ismi kimi ya da kimleri rahatsız etmiştir, bu karar niye alınmıştır?

3-“Astsubaylık Anlayışı Kazandırma Eğitimi” yönergesinin 8. maddesinin eski halinde “Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda” cümlesi kullanılırken yeni halinde bu cümle neden çıkarılmıştır, bunun gerekçeleri nelerdir, bu değişikliğe neden ihtiyaç duyulmuştur?

4-Harp Okulu’na alınacak üniversite mezunlarıyla ilgili düzenlenen yeni SUTASAK yönergesinden de “Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda” cümlesinin çıkarılmasının gerekçeleri nelerdir?

5-ATTASAK ve SUTASAK kursları yönergelerinde 8 maddede yer alan Atatürk çıkarılırken, Astsubay alımlarıyla ilgili yönergenin Eğitim ve Öğretim Ana İlkeleri bölümünde ise Atatürk yer almakta ve “Öğrencilere; Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda Atatürk milliyetçiliğine, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkelerine bağlı hizmet bilincinin ve mesleki değerlerin kazandırılması sağlanır.” cümlesi kullanılmaktadır.

Bu yönergelerde “Atatürk” adının kullanılıp kullanılmamasıyla ilgili ayrım neye göre yapılmıştır?

6-Yeni bir düzenleme yapılarak bu maddelerde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu “Atatürk”ün adının ve “Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda” cümlesinin tekrar kullanılması düşünülmekte midir?

7-Daha önce Astsubay okullarına, harp okullarına öğrenci alımıyla ilgili yönetmelikten “İrticai faaliyetler” ifadesinin çıkarılmasının ardından ASTTASAK ve SUTASAK kurslarına alınacak adayların seçimiyle ilgili yönergeden de “İrticai faaliyetler” bölümü çıkarılmıştır.

Böyle bir değişikliğe ihtiyaç duyulmasının gerekçeleri nelerdir, yeni düzenlemede bu ifade neden çıkarılmıştır?

Askeri kurs yalanına İYİ Parti de sarıldı ile ilgili etiketler TBMM İYİ Parti Lütfü Türkkan Mustafa Kemal Atatürk soru önergesi
GÜNÜN VİDEOSU

Kerkük'te PKK'dan taşıma nüfus oyunu! Binlerce kaçak Kürt getirdiler...

Irak’ta 27 yıl aranın ardından ilk kez nüfus sayımı yapıldı. Genel nüfus sayımında usulsüzlük iddiaları gündeme bomba gibi düştü. PKK'nın Kerkük'ün demografik yapısını değiştirmek için Kerkük'e getirdiği binlerce kaçak Kürt'ün şehri terk ettiği görüntüler ortaya çıktı.