Atlas Üniversitesi akademik hayatına başlıyor!
Atlas Üniversitesi, bilimsel özerkliğe sahip fakülte, enstitü, yüksekokul ve tüm birimleriyle 2020-2021 eğitim öğretim yılında öğrencilerine kapılarını açacak. Türkiye akademik hayatına özgün bir bakış açısıyla katkı sağlamak adına yılların bilgi, birikim ve deneyimiyle yola çıkan Atlas Üniversitesi, çeşitli fakültelerinden oluşan okulundaki 11 lisans, 10 ön lisans olmak üzere 21 programa öğrenci kabul edecek.
Türkiye’de akademik hayata özgün bir bakış açısı katmak amacıyla yılların bilgi, birikim ve deneyimiyle yola çıkan Atlas Üniversitesi, bilimsel özerkliğe sahip fakülte, enstitü, yüksekokul ve tüm birimleriyle 2020-2021 eğitim öğretim yılında öğrencilerine kapılarını açacak. 1998 yılında kurulan Medicine Hastanesi ile sağlık alanında 22 yıllık deneyim gücünü elinde bulunduran Atlas Üniversitesi; Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nin yanı sıra Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Meslek Yüksekokulu’nda 11 lisans, 10 ön lisans olmak üzere 21 programa öğrenci kabul edecek. 110 bin m2 üzerine kurulu ileri teknoloji ile donatılmış modern kampüste bu yıl yaklaşık 1000 öğrenci eğitim alacak. Ayrıca evrensel olmanın önemine verdiği değer gereği çok kültürlü bir eğitim ortamını oluşturmak idealiyle uluslararası alanda öğrencilerini ağırlayacak.
ATLAS ÜNİVERSİTESİ HANGİ HİZMETLERİ SUNACAK?
Mütevelli heyeti başkanlığını Dr. Yusuf Elgörmüş’ün, rektörlük görevini ise Prof. Dr. Batuhan Özay’ın yürüttüğü Atlas Üniversitesi, Türkiye’de eğitime yeni bir bakış açısı getirmenin verdiği dinamizm ve merakla akademik hayata başlıyor. Atlas Üniversitesi Vadi kampüsü, içerisinde Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni barındıran yaklaşık 110.000 m2 açık-kapalı alan içerisinde yer almakta. Ayrıca modern teknoloji ile donatılmış 75.000 m² alan üzerine kurulu 400 yatak kapasiteli 1’i hibrit olmak üzere 18 ameliyathanesi ile sağlık, eğitim, uygulama ve araştırma hastanesinin 20 yıllık deneyimini öğrencilerle paylaşacak. Atlas Vadi kampüsü; yazlık sinema, kafeler sokağı, İstanbul sokağı, açık kapalı spor salonları, özel teraslar ve çevresindeki sosyal imkanları ile farklı bir kampüs deneyimi sunacak.
ATLAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ NE ZAMAN KURULDU?
Lisans eğitimini İstanbul Tıp Fakültesi, uzmanlığını Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Bölümü’nde tamamladıktan sonra 28 yaşında hastane kurarak girişimci ruhunu kanıtlayan Atlas Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Yusuf Elgörmüş, “Bir Tıp doktoru olarak asistanlığımdan bu yana nitelikli, bilimsel altyapısı güçlü gerçek bir üniversite kurmak hayalimdi… Medicine Hastanesi’nde de bu hayali gerçekleştirmek için adımlar attık. Daha önce hastanelerimizde konferans salonları, derslikler, kütüphane, asistan odaları, öğrenci staj odaları gibi hazırlıklar yaptık ve hastane işletmeciliğinde de eğitime ve uygulamaya önem verdik. Yıllar içerisinde çok sayıda öğrenciye staj imkânı sağlayarak özellikle tıp ve sağlık eğitiminin bir parçası olduk. En büyük yatırım insana yatırımdır. Biz de önce bu yatırımın en önemli basamağından; eğitimden başlama hedefiyle yola çıktık. Ülkemizde kişi başına düşen doktor sayısı artış hızı OECD ortalamasının yarısı kadar. Sadece tıp doktorları açısından değil sağlıkta hemen hemen her alandaki mevcut istihdam rakamlarımız OECD ülkelerinin çok altında. Bu alandaki açığın nitelikli şekilde doldurulması için buradayız. Ayrıca 22 yıldır dünya üzerinde çok sayıda sağlık yatırımı yaptık ve başta Avrupa olmak üzere tüm dünyada nitelikli sağlık çalışanı açığı olduğunu tecrübe ettik. Özellikle sağlık alanında istihdam açısından bunu fırsat olarak görüyoruz ve tüm mezunlarımızı sadece Türkiye’de değil tüm dünyada çalışabilecek nitelikte yetiştireceğiz.
Atlas Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Yusuf Elgörmüş
Bu kapıdan giren her öğrenci bizim için çok değerli olacak. Herkes çok zeki, herkes çok başarılı olmak zorunda değil; ama herkes kendi dünyasını değiştirebilecek güce sahip. Biz de bu gücü ortaya çıkarmak için öğrencilerimizin yanında olacağız. Üniversitemizin felsefesini yansıtan bir slogan olarak benimsediğimiz ‘Kelebek etkisi’ bir durumun başlangıç verilerindeki küçük değişikliklerin büyük ve beklenmedik sonuçlar doğurabilmesine verilen addır. Amazon Ormanları’nda bir kelebeğin kanat çırpması, dünyanın yarısını dolaşabilecek bir kasırganın oluşmasına neden olabilir. En küçük bir eylem ya da alınan en küçük karar bile hayatın akışını önemli ölçüde etkileme gücüne sahiptir. Bir kelebeğin kanadı büyüklüğündeki seçimlerimiz ya da eylemlerimizle çok daha iyi bir gelecek yaratabilir. Biz Atlas Üniversitesi ailesi olarak her bir öğrencimiz için bu ideali taşımanın azmiyle yola çıkıyoruz. Adını; hem coğrafya haritaları derlemesi anlamına gelen yani yol gösteren atlastan hem de anatomide çok büyük önem taşıyan ve insanın en önemli omur kemiği olan atlas kemiğinden alan Atlas Üniversitesi, ismini lise öğrencilerinin koyduğu ilk üniversite olma özelliğini de taşıyor. Gençlerin ismini koyduğu bu üniversitenin gelecekte de gençler tarafından gururla taşınmasını, büyütülmesini, geliştirilmesini hayal ediyor ve diliyorum” dedi.
ATLAS ÜNİVERSİTESİNİN MERKEZİNDE GENÇLER YER ALIYOR
Atlas Üniversitesinde eğitim süreçleri olabildiğince yaşam deneyimi sağlayacak şekilde uygulanmaktadır. Sonuç ve çıktı odaklıdır. Bu bağlamda Atlas Üniversitesi öğrenci merkezli ve aynı zamanda yapılandırmacı yaklaşımla yöntem çeşitliliği sağlayarak proje tabanlı işbirliğine önem veren bir model benimsemektedir.
ATLAS VADİ KAMPÜS’TE YAŞAMAK
İstanbul’un merkezinde yer alan modern donanımlı Vadi İstanbul Kampüsü’yle Atlas Üniversitesi, ayrıcalıklı üniversite hayatına ev sahipliği yapmaktadır. Taksim, Şişli, Sarıyer, Beşiktaş, Levent, Maslak gibi merkezlere kısa mesafede bulunan kampüs alanı Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu, Vadi İstanbul ve Tem Otoyolu’na komşu durumdadır. Yazlık sinema, spor salonları, geniş kütüphanesi ve İstanbul Sokağı ile sosyal hayata da dokunan Atlas Üniversitesi, öğrencilerin ders dışı zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerine imkân sağlamaktadır. 2500 m2’ye yayılan açık ve kapalı alanı ve kendine ait teras bahçesinde okumayı, öğrenmeyi ve araştırmayı huzur veren bir iklime taşıyan Atlas Üniversitesi Kütüphanesi; zengin kitap, e-kitap, elektronik kaynak ve dokümanları ile 20 adet çalışma odası, katalog tarama ve otomatik ödünç kitap kioskları, kafeteryası ile 7 gün 24 saat öğrencilerine hizmet edecek.
ATLAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİ GELİŞTİREREK SEKTÖRE KAZANDIRMAK İSTİYOR
Araştırmalara imkân sağlayan temel eğitim laboratuvarları ve Türkiye’nin en büyükleri arasında gösterilen multidisplineer laboratuvarının yanı sıra akademisyenlerin, öğrencilerin ve alanda hizmet veren tüm çalışanların eğitim alabileceği Head Labs (Health Education Advanced Dynamics), Creative Labs ve X Labs Ar-Ge laboratuvarları Atlas Üniversitesinin bünyesinde yer almaktadır. Dr. Yusuf Elgörmüş, “Atlas Üniversitesi; tasarımla yeniden şekillenmeyen sektörlerin başarılı olacağını düşünmemektedir. Bu noktadan hareketle sağlık sektörünün de sosyal bilimlerle birlikte çalışacağı, sanatın mühendislikle buluşacağı bir eğitim yuvası hayal etmektedir. Bunun içinde donanımlı laboratuvarları hayata geçirmiştir. Gençler burada birçok alanda kendi yeteneklerine sınır koymadan çalışabilecek, kendini geliştirebilecek. Yabancı dil konusunda da öğrencilerimizi desteklemekteyiz. Global arenada kendine istihdam yaratacak gençler yetiştirmek istiyoruz.
İş ve staj noktasında yurtiçinde ve yurtdışında geniş imkânlar sağlamanın yanı sıra Atlas Üniversitesi'nden mezun olacak gençlerin girişimcilik fikirlerini de destekleyeceğiz. Üniversitemiz mezunları, dünyada birçok ülkede yer alan sağlık merkezlerimizde çalışacak şekilde akredite olarak mezun olacak. Sağlık sektöründeki bu imkânlarımızın yanı sıra diğer bölümlerimizde de paydaşlarımız vasıtasıyla öğrencilerimizin ve mezunlarımızın yanında olacak ve destekleyeceğiz. Çeşitli burs programlarıyla da gençlerin yanında olacağız” açıklamasında bulundu. YKS kontenjan bursundan tercih bursuna, aile indiriminden engelsiz hayat indirimine, şehit ve gazi yakınlarına sağlanan indirimlerden, sporcu indirimine ve başarı burslarına kadar gençleri destekleyecek programlar Atlas Üniversitesi’nde yer almaktadır.
ATLAS ÜNİVERSİTESİ 2 SENE ÖNCE ÇALIŞMALARA BAŞLAMIŞTI
25 Nisan 2018 tarihinde 4’ü vakıf olmak üzere 20 yeni üniversite kurulmasını öngören tasarı, TBMM Milli Eğitim Komisyonunda kabul edilmişti. Komisyonda kabul edilen önergeyle Anadolu Üniversitesi'nin bölünmesiyle Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin, Süleyman Demirel Üniversitesi'nin bölünmesiyle Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin ve Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin bölünmesiyle Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin kurulması kabul edilmişti. Ayrıca Ankara Medipol Üniversitesi ve Semerkand Bilim ve Medeniyet Üniversitesi de kurulmuştu. Böylece komisyona geldiğinde 15 yeni üniversiteyi düzenleyen tasarının kapsamı toplam 20 yeni üniversite olarak genişletilmişti.
BAZI ÜNİVERSİTELER İSMİNİ KURULDUKLARI KENTLERDEN ALMIŞTI
Kabul edilen tasarıda bazı üniversite isimleri bulundukları illerle birlikte anılmıştı. 'Abant İzzet Baysal Üniversitesi', 'Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi', 'Cumhuriyet Üniversitesi', 'Sivas Cumhuriyet Üniversitesi', 'Adnan Menderes Üniversitesi', 'Aydın Adnan Menderes Üniversitesi', 'Mustafa Kemal Üniversitesi', 'Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi', 'Dumlupınar Üniversitesi', 'Kütahya Dumlupınar Üniversitesi', 'Gaziosmanpaşa Üniversitesi', 'Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi', 'Okan Üniversitesi', 'İstanbul Okan Üniversitesi', 'Ahi Evran Üniversitesi', 'Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi', 'Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi', 'Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi', 'Namık Kemal Üniversitesi', 'Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi', 'Erzincan Üniversitesi', 'Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi', 'Bozok Üniversitesi', 'Yozgat Bozok Üniversitesi', 'Kütahya Sağlık Üniversitesi', 'Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi' olarak değiştirilmişti.
20 YENİ ÜNİVERSİTE ARASINDA ATLAS ÜNİVERSİTESİ DE YER ALMAKTAYDI
Tasarıyla; Gaziantep Bilim ve Teknoloji, Konya, Kütahya Sağlık, Malatya Turgut Özal, İstanbul İbni Sina, Ankara Hacı Bayram Veli, Sakarya Uygulamalı Bilimler, Samsun, Sivas Bilim ve Teknoloji, Tarsus, Trabzon, Kayseri ve Kahramanmaraş İstiklal Üniversiteleri, İzmir Tınaztepe ve İstanbul Atlas Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi (Cerrahpaşa), Eskişehir Teknik Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Semerkand Bilim ve Medeniyet Üniversitesi, Ankara Medipol Üniversitesi adlarıyla üniversiteler kurulmuştu. Yeni kurulacak üniversitelere kadro ihdası yapılmış bazı üniversiteler bölünerek ayrı üniversiteler olarak eğitim hayatına devam etmişti.