Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Dr. Yakup Ömeroğlu vefat etti

Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Dr. Yakup Ömeroğlu, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ömeroğlu, Türkiye ve Türk Dünyası arasındaki ilişkilerin güçlenmesinde ve kültürel diplomasiye sunduğu katkılarla tanınıyordu.

Türkiye ve Türk Dünyası arasındaki ilişkilerin güçlenmesinde ve kültürel diplomasiye sunduğu katkılarla tanınan Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Dr. Yakup Ömeroğlu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaparak Yakupoğlu'nu andı.

Öz şu ifadeleri kullandı;

 “Kıymetli dostum, Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Yakup Ömeroğlu ebedi âleme göç etti. Allah rahmet eylesin. Yakınları ve dostlarına sabır ve başsağlığı dilerim. Türk Dünyası edebiyatı ve kültürüne yaptığı hizmetler unutulmayacak. Ruhu şad, mekânı cennet olsun inşallah” 

 

Ömeroğlu'nun vefat haberi, Kazakistan edebiyat dünyasını da derinden etkiledi. 

Almatı merkezli faaliyet gösteren TÜRKSOY Yazarlar Birliği Başkanı Ulugbek Esdevlet, Yakup Ömeroğlu’nun vefatı üzerine, sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımladı.

Esdevlet, mesajında, “Türk dünyasının büyük şahsiyeti Yakup Ömeroğlu'nun vefatı yeri doldurulamaz büyük kayıp. Tüm Türk dünyasına başsağlığı dilerim.” ifadelerine yer verdi.

Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Dr. Yakup Ömeroğlu vefat etti ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Sakarya'daki makarna fabrikasındaki patlamadan sağ çıkan işçi dehşet anlarını anlattı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan OBA Makarna'nın fabrikasında dün patlama yaşanmış, olayda 1 işçi ölürken 30 işçi de yaralanmıştı. Faciadan yaralı kurtulmayı başaran işçilerden Ahmet Dedecan dehşet anlarını anlattı.