Avrupa'nın göbeğinde iki büyük kriz

Avrupa Birliği'nin en önemli güçlerinden Almanya'da bir yanda yolsuzluk skandalı patlak verirken, diğer taraftan da aşı krizi başladı. Hükümetin bu iki sorunu nasıl çözeceği henüz belirsizliğini koruyor.

Koronavirüs salgınının korkutucu boyutlara doğru ilerlediği Avrupa'nın en büyük güçlerinden Almanya iki büyük krizle mücadele ediyor. Almanya'da koalisyonu oluşturan Birlik Partileri'ne mensup iki milletvekilinin koruyucu maske ticaretin aracılık ederek yüz binlerce euro komisyon aldığının ortaya çıkması ortalığı karıştırdı. Almanya bir yandan yolsuzluk skandalıyla uğraşırken, diğer yandan da korona aşısı tedariğini nasıl sağlayacağını bulmaya çalışıyor.

Avrupa Birliği'nin en önemli güç odaklarından Almanya, son dönemde büyük bir yolsuzluk skandalı ile çalkalanıyor. İktidarı oluşturan Birlik Partileri'nden iki milletvekilinin maske ticaretine aracılık ederek komisyon aldıklarının ortaya çıkması sonrası Alman siyaseti karıştı. İddiaların odağındaki iki vekil Georg Nüßlein ve Nikolas Löbel istifa ettiklerini açıklarken, Nüßlein iddiaları reddetti.

YÜZ BİNLERCE EURO KOMİSYON ALDILAR İDDİASI

Yolsuzluk iddialarının odağındaki isimlerden Nikolas Löbel'in maske ticareti için bir şirkete aracılık ettiği ve komisyon olarak 250 bin euro aldığı iddia edildi. Öte yandan Georg Nüßlein'in ise bir danışmanlık şirketi aracılığı ile 600 bin euro komisyon aldığı söyleniyor.

Parlamentoda muhalefette bulunan Sosyal Demokratlar ise olayın şeffaflıkla soruşturularak tüm ilişkilerin açığa çıkması çağrısı yaptı.

AŞI KRİZİ BAŞLADI

Siyasette yolsuzluk skandalıyla çalkalanan Almanya'da bir de aşı krizi patlak verdi. Oxford ile AstraZeneca'nın ortak geliştirdiği aşının Avrupa'nın bir çok ülkesinde olduğu gibi Almanya'da da yasaklanması tedirginliği arttırdı. Bild gazetesinde yer alan habere göre, oldukça yavaş ilerleyen aşılama çalışmalarının AstraZeneca aşısının yasaklanması ile birlikte tamamen durmasından endişe ediliyor.

Almaya'da BionTech ile Pfizer'ın geliştirdiği aşının ardından en fazla AstraZeneca'nın aşısı kullanılıyordu. Nisan ayında AstrZeneca'dan 2.2 milyon doz yeni aşının gelmesi beklenirken, son alınan kararla salgınla mücadelenin geleceği bir belirsizliğe girdi.

Avrupa'nın göbeğinde iki büyük kriz ile ilgili etiketler Almanya maske komisyon yolsuluk korona aşısı AstraZeneca oxford
GÜNÜN VİDEOSU

Diyarbakır'da üzücü olay: Yolda yürürken bir anda yere yığıldı! Gerçek sonradan ortaya çıktı...

Diyarbakır'da bir vatandaş, kaldırımda yürüdüğü sırada kalp krizi geçirerek yola yığıldı. Hastaneye kaldırılan vatandaş, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.