Avukat asgari ücreti ne kadar oldu, kaç TL? 2024/2025 avukat asgari ücret tarifesi!

Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından hazırlanan ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un onayıyla kabul edilen 2024-2025 Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi (AAÜT) Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni tarife ile avukatlık hizmetlerinde uygulanacak asgari ücretlerde yüzde 55,06 oranında artış sağlandı. Peki, 2024-2025 avukat asgari ücreti ne kadar oldu, kaç TL? İşte, 2024/2025 avukat asgari ücret tarifesi!

Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından hazırlanan ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un onayıyla yürürlüğe giren 2024-2025 Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi (AAÜT), Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni düzenleme ile avukatlık hizmetleri için belirlenen asgari ücretlerde %55,06 oranında bir artış gerçekleştirildi. Peki, 2024-2025 döneminde avukatların asgari ücreti ne kadar oldu? İşte, yeni avukatlık asgari ücret tarifesi ve detaylar!

AVUKAT ASGARİ ÜCRET TARİFESİ 2024/2025

Türkiye Barolar Birliği’nin yaptığı açıklamaya göre, tarife kapsamındaki çeşitli avukatlık hizmetlerine ilişkin ücretlerde önemli artışlar yapıldı:

Anonim şirketlerde zorunlu avukatlık hizmeti için asgari ücret 32.000 TL’ye yükseltildi.

Özel sektör avukatlarının aylık asgari ücreti 25.000 TL olarak belirlendi.

Sulh Hukuk Mahkemelerinde uygulanacak ücret 18.000 TL, Sulh Ceza Hakimliği davalarında ise 13.500 TL olarak tespit edildi.

Asliye Mahkemelerinde görülen davalar için 30.000 TL, Ağır Ceza ve Çocuk Ağır Ceza Mahkemelerinde ise 48.000 TL maktu ücret belirlendi.

Yeni bir düzenlemeyle, çocuk teslimi ve kişisel ilişki kurulmasına dair işlemler için maktu ücret 12.000 TL olarak tarife eklendi.

Yargı yerleri ile İcra ve İflas Dairelerinde yapılan hukuki yardımlara ödenecek ücretlerde de önemli artışlar gerçekleştirildi.

Yeni tarifede, avukatlık hizmetleriyle ilgili genel hükümler de güncellendi. Öne çıkan değişikliklerden bazıları şunlar:

İstinafta Görülen Duruşmalı İşler: Temyiz başvurusu sonrası istinafta görülen duruşmalı davalarda avukatlık ücretine dair uygulamalar netleştirildi.

Karşılık Dava ve Davaların Birleştirilmesi: Hukuk Muhakemeleri Kanunu'na uygun olarak, davanın tarafı olmaktan çıkarılan ancak vekille temsil edilen kişilere maktu avukatlık ücreti ödeneceği düzenlendi.

Ceza Davalarında Ücret: Ceza davalarına ilişkin bazı düzenlemeler, Danıştay'ın verdiği kararlar doğrultusunda revize edildi.

Şirket Sözleşmeleri: Tüzel kişilerin kuruluş sözleşmelerine dair ücret düzenlemeleri, yasal değişikliklerle uyumlu hale getirildi.

Avukat asgari ücreti ne kadar oldu, kaç TL? 2024/2025 avukat asgari ücret tarifesi! ile ilgili etiketler avukat
GÜNÜN VİDEOSU

İngiltere'de İsrail'e askeri malzeme satan şirkete kırmızı boyalı protesto! Üretim durduruldu...

İngiltere'de Filistin destekçisi eylemciler, Gazze ve Lübnan'ın bombalanmasında kullanılan F-35 jetleri için parça üreten Teledyne'nin fabrikasının çatısına çıkarak içeriye kırmızı boya döktü. Teledyne'ın üst düzey yöneticilerine göre odalardaki kirlenme, üretimi 12 aya kadar durdurabilir.