Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) görev yapan kozmonot Pyotr Dubrov, 581 yıl sonra gerçekleşen en uzun süreli Ay tutulmasını fotoğrafladı.
Ay tutulması, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan böyle görünüyor!
Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki astronotlar, bir sonraki 2669 yılında gerçekleşecek olan bir ay tutulması gözlemledi. Dünya, güneş ve ayın arasına girdiğinde, Dünya'nın gölgesi Ay'ın üzerine vuruyor ve gece vakti ay bir süreliğine 'yok' oluyor. Yaklaşık 400 km üzerimizde, 1998 yılından beri saniyede 8 km gibi inanılmaz bir hızda aralıksız olarak dönen ve 90 dakikada bir gezegenimizin etrafının dönen Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 45 dakikada bir güneş doğmakta.
Son 581 yılın en uzun Ay tutulması, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) görev yapan kozmonot Pyotr Dubrov tarafından fotoğraflandı. Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos), Dubrov’un çektiği fotoğrafları sosyal medyada paylaştı.
Fotoğraflar, sosyal medya kullanıcılarının beğenisini topladı. Ay tutulmasını fotoğraflayan Dubrov, "Şu anda Dünya'daki insanlarla birlikte ay tutulması gözlemliyoruz. ISS'deki en iyi görüntü, yeni 'Bilim' modülümüzün penceresinden" dedi.
Söz konusu Ay tutulması en son 1440 yılında gerçekleşmişti. NASA bir sonraki uzun süreli Ay tutulmasının 8 Şubat 2669 tarihinde gerçekleşeceğini ve tutulmanın 3 saat 30 dakika ve 2 saniye süreceğini bildirdi.