Ayhan Bora Kaplan davası gizli tanığı çekilmek mi istedi?

Ayhan Bora Kaplan davasında gizli tanık Ü5'in tanıklıktan çekilmek istediği ancak mahkeme başkanının 'Ortalığı karıştırma' dediği iddia edildi. İşte detaylar...

OdaTV'nin haberine göre Ayhan Bora Kaplan davasında gizli tanığın davadan çekilmek istediği iddia edildi. Davada "M7" ve "Ü5" kod adı verilen iki gizli tanığın mahkemeye sunduğu dilekçede 

Ayhan Bora Kaplan örgütünün iki numarası olduğu ileri sürülen Serdar Sertçelik, mayıs ayının başında kendisini ifşa etti ve adının Serdar Sertçelik olduğunu açıkladı. Ev hapsinde olmasına rağmen yurt dışına kaçtığı ortaya çıkan Sertçelik, gizli tanık olarak ifadesini baskı altında verdiğini söyleyerek o günlerde çeşitli ifşaatlarda bulundu.

Davanın diğer gizli tanığı Ü5 ise 24 Mayıs’ta Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği ifadede önceki ifadesinin gerçeği yansıtmadığını, cebir ve tehdit altında gizli tanık yapıldığını söyledi.

“GİZLİ TANIK OLURSAN KİM OLDUĞUN BİLİNMEYECEK’ DENİLDİ”

Ü5, verdiği ifadede şunları söyledi:

“5 Kasım 2023 tarihinde Subayevleri Mahallesinde bulunan evimin önüne tanımadığım iki sivil polis memuru geldi. Bir hususta bilgi alacaklarını söyleyerek beni çağırdılar. Birlikte Ankara İl Emniyet Müdürlüğü binasına gittik. Orada hatırladığım kadarıyla üçüncü katta bulunan KOM Bürosuna çıktık. Dilekçede gözaltına alındığım yazılmışsa da hakkımda herhangi bir gözaltı işlemi yapılmadı. Muhammet Kaplan benim arkadaşım olur. Ayhan Bora Kaplan ile Muhammet Kaplan kuzendir. Muhammet Kaplan’ı tanıdığım için bana ikisi hakkında sorular sormaya başladılar. İsimlerini bilmediğim ancak teşhis edebileceğim polis memurları bana baskı yapmaya başladılar. İçlerinden birisi ‘Birkaç konu var, bunları bildiğini biliyorum, bu hususlarda bize tanıklık yapacaksın’ dedi. Ben de bu konuları bilmediğimi, yaşımın bile tutmadığını söyledim. Gizli tanıklık teklif ettiler. ‘Gizli tanık olursan kim olduğun bilinmeyecek’ denildi.”

"GİZLİ TANIKLIKTAN ÇIKMAK İSTEDİ MAHKEME BAŞKANI 'ORTALIĞI KARIŞTIRMA' DEDİ"

Gizli tanık Ü5'in avukatı aracılığıyla bulunduğu suç duyurusunda gizli tanık programından çıkmak istediği ancak mahkeme başkanının izin vermediği iddiası yer aldı:

"Bu nedenlerle müvekkilin 15 Mayıs 2024 tarihi itibariyle tanık koruma programından çıkarılmasını talep ederek, gizli tanık ifadesinin tehdit ve baskı ile organize şube tarafından oluşturulduğunu tanık koruma savcısına bildirdik. Tanık koruma savcısı müvekkilden bu beyanı yazılı olarak aldı. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesine bu konuyu açıklayan dilekçeyi verirken mahkeme başkanı dilekçeyi almak istemedi. 'Sen ifadeni verdin bu konuyu kapat artık ortalığı karıştırma ve işine bak' dedi. Bu konudaki dilekçeyi, tanık koruma savcısının mahkeme başkanına 'Bu dilekçeyi almak zorundayız' ısrarı üzerine, mahkeme başkanı tutanak altına alarak dilekçeyi teslim almak zorunda kaldı."

Ayhan Bora Kaplan davası gizli tanığı çekilmek mi istedi? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Serhat Akın’ı vuranlar yerde fotoğrafını çekti!

Fenerbahçeli eski futbolcu ve spor yorumcusu Serhat Akın’ın, program çıkışında silahlı saldırıya uğramasının yankıları sürüyor. SuperHaber, Serhat Akın’a ateş edenlerin, yerde yaralı halde cep telefonuyla ile fotoğrafının çektikleri bilgisine ulaştı. Polis, kamera ve mobese kayıtlarını inceleyerek, saldırganlara ve talimatı verenlere ulaşmaya çalışıyor.