Aysultan Nazarbayev kimdir? Kaç yaşında? Neden öldü?

Aysultan Nazarbayev kimdir? Kazakistan’ın eski Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev’in torunu Aysultan Nazarbayev’in şüpheli ölümü kafaları karıştırdı. Nursultan Nazarbayev kaç yaşında? Neden öldü? İşte detaylar…

Geçen Şubat ayı içerisinde İngiltere’ye sığınma talebinde bulunan Aysultan Nazarbayev, kalp krizi sonucu hayata veda etti.

AYSULTAN NAZARBAYEV KİMDİR?

Kazakistan’ın ilk Cumhurbaşkanının büyük kızı Dariga Nazarbayeva ve Rahat Aliyev’in oğlu olan Aysultan Nazarbayev 26 Ağustos 1990'da doğdu.

İngiltere’de Kraliyet Askeri Akademisi’nden mezun olmuş ve Kazakistan Savunma Bakanlığı’nın ana istihbarat departmanı kadrosuna alınmıştı.

Astana'daki International College of Continuing Education'Da ve Avusturya'daki "American International School" yatılı okulunda okudu.

2010 yılında Sandhurst'teki İngiliz Kraliyet Askeri Akademisi'nden mezun oldu. 2012 yılında Kazakistan Savunma Bakanlığı İstihbarat Genel Müdürlüğü'ne katıldı ve burada bir yıl görev yaptı.

 

Aysultan Nazarbayev kimdir? Kaç yaşında? Neden öldü? ile ilgili etiketler Aysultan Nazarbayev Aysultan Nazarbayev kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

THY uçağı türbülansa girmişti! 6 kişinin yaralandığı uçağın içinden görüntüler ortaya çıktı

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Taipei seferini yapan uçağı, Taipei Havalimanı’na inişine kısa bir süre kala türbülansa girdi. Türbülans nedeniyle 4 yolcu ve 2 kabin görevlisi hafif şekilde yaralandı. Uçağın içinden yeni görüntüler ortaya çıktı.