Bahçeli: Cumhur İttifakı'ndan rahatsızlar...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Habertürk TV, Show TV ve Bloomberg HT ortak canlı yayınında Didem Arslan'ın sorularını yanıtladı.

''AK PARTİLİ ADAYLAR CUMHURBAŞKANI'NIN ADAYLIĞINI KONUŞMUYORLAR''
Bahçeli, daha önce fitne vurgusu yaptığı konuşma hatırlatılınca, ''Cumhur ittifakında nifak uyarım Ak Parti adaylarına yöneliktir. Ak PartiKayseri'deki istişare ve toplantımızda kullandığımız bir kelimedir. O AK Parti adaylarına yöneliktir. AK Parti'nin bunu bilmesi ve görmesi lazım. MHP'nin oradaki temsilini sürekli eleştiriyorlar. Başka türlü söylemler kullanıyorlar. Ama sayın Cumhurbaşakanının adaylığını konuşmuyorlar. Bir tanesi daha var MHP'nin büyük kurltayında MHP'nin cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan dedim. Yapılan konuşmalarda 'bir MHP'yi neden taşıyalım, güçlü bir AK Parti'yi yaratalım.' Hiç ağızlarından cumhurbaşkanı adayı çıkmıyor. Bunlar her yerde 3-5 tane var.'' dedi.

''CUMHUR İTTİFAKI'NDAN AVRUPA VE ULUSLARARASI ÇEVRELER RAHATSIZ''

Bahçeli ''Bu ittifakın varlığından çok büyük oranda uluslararası Avrupa ve bazı çevreler rahatsız oluyor. Dağılsın, parçalansın, bunları birbirine düşürebiliriz. Saygıyı elden kaybetmeden yaptığımız eleştirilerdir. O gün ne demişsem hepsinin altında benim imzam vardır. 15 Temmuz farklı bir olay. 'Önce ülkem ve milletim, sonra partim' ilkesinden hareket ettiğimizde Türkiye'yi yöneten kurumlara destek sağlamak zorundayız.'' dedi.

İTTİFAK ARASI KOALİSYON VE MECLİS'TE UZLAŞI

Bahçeli, Erdoğan'ın ''ittifaklar arasında koalisyon'' yorumu sorulması üzerine, ''Bu cumhurbaşkanının, herhangi bir siyasi parti ve onun genel başkanı ile cumhurbaşkanının, yetkisini paylaşması gibi bir anlayış söz konusu değil. Meclis'te uzlaşı içerisinde faaliyetlerimi sürdürürken, beklenen orana ulaşamadıysa bir takım faaliyetlerini yerine getirebilmesi için destek arayabilir. Bu koalisyon değil bir uzlaşma, işbirliği olabilir. Koalisyon yapması söz konusu olamaz.'' dedi. Uzlaşma olmaması halinde yeniden erken seçim olur mu sorusuna Bahçeli, ''Yorumcuların tuzağına düşmeyeyim'' diyerek cevap vermedi. Bahçeli, ''Böyle bir düşünceyi ben paylaşırsam televizyondaki tartışmacıların tuzağına düşmüş olurum. Yeni hükümet sistemi Cumhuriyet tarihimizin 3. evresidir. Rejim değil sistem değişikliğidir.'' dedi.

''ANKET ŞİRKETLERİNE YASA ÇIKARILMALI''

Bahçeli ''303'in altında olursa meclis bir çözüm yolu bulur. Cumhurbaşkanı da kendisi de çözüm bulabilir. Memlekti kaosa görütmek olmaz. Güçlü bir meclis güçlü bir MHP böyle bir durumda Meclis'te olursak sorun kalmaz. Şu şöyle olursa diye yorum getirmek mümkün değil. Halk hagisine oy verecek, o oylar nasıl dağılacak bunlar belli değil. Erken tahmine gerek yok. MHP'ye baraj sorunu diyen kamuoyu araştırmacılarına sesleniyorum bizim günahımız nedir, biz ülkeyi seviyoruz, milletimzle beraber olmayı destekliyoruz . Terörü destekleyenlerin barajı geçmesi için her türklü çabayı gösteriyorlar.'' ifadelerini kullandı ve anket şirketlerine yasa çıkarılması gerektiğini savundu.

Bahçeli, ''Algı yaratmaya çalışıyorlar. Bir mekanizma var burada. Bir seçimde en son rakamların verileceği gün, MHP yüzde 8 var diyorlar. Nereden çıktı bu. Geçmişteki seçimlerde bazılarında yüzde 8'de kaldık, doğrudur. Ama kararsız oylarını istedikleri gibi dağıtıyorlar. Bir zamanlar arz ve talep ölçümü yapan, domatesin hangi fiyatla satılacağını planlayan insanlar, kalkmışlar Türkiye'nin en güçlü kamuoyu araştırmacısı olmuş. Belki de rica ediyorlar bizi öyle göster böyle göster diye.'' dedi.

FETÖ İLE MÜCADELE: SİYASİ AYAK AKTİF SİYASETTE VE YURTDIŞINDA
Bahçeli, ''Toplumu oluşturan 8 kesimde önemli çabalar olmuş. Ben buna 8 ayak diyorum. Bunlardan bir tanesi de siyaset ayağı. Kararlı şekilde FETÖ ile mücadelede bugünkü siyasi iktidar başarılı. Bir eksiği var. Önemli kurumlar üzerinde bu kadar etkin hale gelirken siyas iayağı yok saymak veya görmezden gelmek.

Bizim partimizdekileri biliyoruz zamanla şey yapıyoruz... Siyasi ayağın aktif siyasette ve dışarıda olduğuna ihtimal veriyorum. Zaman zaman bunların aşırı savunulduğunu da görüyoruz. Siyasi ayak temizlenmelidir. FETÖ'nün kökü kazınmadan her unsurdan ayıklanmadan şöyle olacak böyle olacak demenin ülkemiz tarfından doğru bir yanı yoktur. FETÖ ABD'den mutlaka Türkiye'ye getirilmelidir. Gerekli tedbirler alınmaz kökü kazınmazsa bazı cemaatlerin başkalarının yönlendirmesiyle harekete geçme ihtimali olur mu olmaz mı düşünmek lazım'' şeklinde konuştu.

Bahçeli: Cumhur İttifakı'ndan rahatsızlar... ile ilgili etiketler Devlet Bahçeli FETÖ Cumhur İttifakı
GÜNÜN VİDEOSU

Iphone 16 serisi çıktı, meraklıları 120 bin TL'lik telefon için geceden kuyruğa girdi

Iphone'un yeni modeli (16 serisi), Üsküdar ve Kadıköy'de bulunan mağazalarda satışa sunuldu. 120 bin TL'ye satılan telefona sahip olmak isteyen vatandaşlar akşam saatlerinde mağaza önünde sıraya girerek uzun kuyruklar oluşturdu.